Aydın: Uludağ sahipsiz

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM’de Bursa’nın sorunlarıyla ilgili gündem dışı söz aldı.

Aydın: Uludağ sahipsiz

Aydın, yaptığı konuşmada Bursa’nın sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Uludağ’da yapılan yanlışlara dikkat çekti. Uludağ’ın sorunlarını yerinde incelediğini belirten Aydın şunları söyledi:

“Türkiye’nin ilk teleferiği Bursa’da. Bakın, şu anda Teleferik Mahallesi’nden yukarı çıkmak için 38 lira ödüyorsunuz ama yabancıysanız 57 lira; kuyruk deseniz had safhada. Hadi, bunları anladık, daha sonra diyorsunuz ki: ‘Neden, Bursa’ya turist gelmiyor? Hemen yanı başımızdaki Eskişehir’e turist akıyor, buraya gelmiyor. Turistleri yolunacak kaz olarak görürseniz gelmezler. Hadi, onu da geçtik; ‘İnanç özgürlüğü’ diyorsunuz, teleferiğin orada, eğer insanlar mescide girmek isterse turnike koymuşsunuz, 1 lira para alıyorsunuz. Ya, ibadetin parası mı olur? Bırakın, insanlar gitsin, orada ibadetini bedava yapsın. Bu yanlıştan da bir an önce dönmelisiniz diyorum. Uludağ merkezinde küçük dükkânların orada 150 metre kuyruk. Bu nedir diye sordum tuvalet kuyruğuymuş.  Uludağ’a girerken kapıda 12 lira para alıyorsunuz, otopark için tekrar para alıyorsunuz; insanlar geliyor ama maalesef bir tuvalet ihtiyacını karşılayacak herhangi bir yer yok. Orada zirve yaptınız, insanları topladınız, bakanlıklar geldi, temsilciler geldi ama Uludağ sahipsiz. Oradan duyduğumuza göre de herhâlde Uludağ da gene bir Katar’a, bir Dubai’ye, bir yerlere de pazarlanacak diye duyuyoruz. Umarız bu şekilde olmaz çünkü olursa o güzelim tatil cenneti, Davos olmak yerine mahvolur, bunun da altını çizmek istiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X