Aydın’da Binlerce Ülkücü Terörü Lanetledi

Aydın’da Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ‘Şehide Saygı, Teröre Lanet’ yürüyüşüne katılan binlerce kişi terör örgütü ve destekçilerini lanetledi. L…

Aydın’da Binlerce Ülkücü Terörü Lanetledi

Aydın’da Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ‘Şehide Saygı, Teröre Lanet’ yürüyüşüne katılan binlerce kişi terör örgütü ve destekçilerini lanetledi. Laf atılması sonucu HDP il binasına girmek isteyen grubu polis engelledi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Aydın İl Başkanlığı son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe MHP Aydın eski milletvekili Recep Taner, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, MHP İl Başkanı Cem Akbudak, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, BBP İl Başkanı Ertan Gökçe ile il genelindeki MHP ve Ülkü Ocakları üyeleri katıldı. Binlerce Ülkücünün katıldığı yürüyüşe BBP ve Alperen Ocakları da destek verdi. Zafer Meydanı’ndan toplanan kalabalık Doğu Gazi, Hükümet ve Adnan Menderes Bulvarı güzergahından yürüyerek Atatürk Kent Meydanı’na ulaştı. Ellerinde Türk Bayrakları taşıyan grup, ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Aydın uyuma şehidine sahip” şeklinde sloganlar atarak terör örgütü ve destekçilerini kınadı. Slogan atarak yürümeye geçen binlerce kişiye, çevredeki vatandaşlarda alkış tutarak destek verdi. Kent meydanında şehitler için Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle devam eden etkinlikte konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, “Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler mukadder yenilgileriyle muhakkak yüzleşecektir. Buradan kahraman askerimize ve polisimize sesleniyorum: Yalnız değilsiniz, yalnız değilsiniz, yalnız değilsiniz. Son nefer, son nefes, son damla kana kadar milyonlarca Müslüman Türk ülkücüsü, Türk milliyetçisi, vatan ve millet sevdalıları yanınızdadır. Hep beraber, el ele, omuz omuza, yürek yüreğe vererek bu kara günleri geride bırakıp, Türk milletinin ve Türk vatanının bölünmeyeceğini dost düşman herkese göstereceğiz. Son olarak; Dağlıca’da, Iğdır’da ve vatanımızın dört bir yanında vatan ve Allah yolunda can veren askerimize, polisimize tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu. PROVOKATÖR ORTAMI GERDİ Teröre tepki eyleminin sona ermesine yakın, kalabalığın yanından geçen bir kişinin laf atması sonucu ortam bir anda gerildi. Provokatörü yakalamak isteyen az sayıdaki katılımcıyı polis ve Ülkü Ocakları yetkilileri engellemeye çalıştı. Alanı çevreleyen demir bariyerleri aşarak HDP il binasına girmeye çalışan grubu, Çevik Kuvvet ekipleri engelledi. HDP il binasın bulunduğu apartmanın girişine maytap atan grup, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca’nın devreye girmesiyle sakinleştirildi. HDP il binasının bulunduğu Yağcılariçi Çarşısı’nın girişleri TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kapatıldı. Polis ekipleri, güçlükle sakinleştirebildiği grubun geçişine izin vermedi. Bir süre daha bölgede bekleyen grup, Ülkü Ocakları yöneticilerinin uyarıları sonucu dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X