Aynı çizgideler

Rusya’dan Türkiye’ye yönelik “bağımsızlık” çıkışı.

Aynı çizgideler

Kremlin Sözcüsü Peskov Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde bağımsızlığını koruyan devletler arasına girdiğini bu nedenle de ABD’nin, Türkiye ile devamlı temas kurmaya çalıştığını belirtti.

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler özellikle uçak krizinden sonra doğru bir ivme kazanırkan dün Moskova’dan dikkat çeken bir eçıklama geldi. 

Rusya Lider Vladimir Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus televizyonu Perviy Kanal’a verdiği mülakatta, Türkiye’nin bölgesel bir güç olduğunu ve bağımsızlığını koruduğu vurguladı. Peskov, ‘Özellikle de Suriye krizinin çözümüne giden yolda Türkiye bizim için önemli bir ortak. Rusya, Türkiye ve İran arasında oluşturulan formatta da etkinliğini kanıtladı ve bu formatta çalışmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.

HEM RUSYA HEM ABD İÇİN….

Peskov, Türkiye’nin yalnızca Rusya için değil, ABD için de çok önemli bir ülke olduğunun altını çizerek, ‘Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bağımsızlığını koruyan devletler arasına girdi. Bu yüzden ABD, Türkiye ile devamlı temas kurmaya çalışıyor’ ifadelerini kullandı.

Politika, ticaret ve ekonomi gibi uluslararası konularda, Türkiye’nin bağımsızlığını koruduğunu gösteren çok sayıda adım attığını kaydeden Peskov, ‘Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aynı çizgideler’ değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X