Azerbaycan’dan flaş açıklama: Paralı savaşçılar tespit edildi

Ermenistan ordusu ağır kayıplar vermeye devam ediyor… Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kayıplar arasında bulunan cesetlerin bir kısmının Suriye’den gelen Ermeni asıllı paralı savaşçılar olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, etkisiz hale getirilen Ermenistan askerlerinin listesini paylaştı.

Azerbaycan’dan flaş açıklama: Paralı savaşçılar tespit edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, Ermenistan ordusunun kayıpları arasında bulunan cesetlerin bir kısmının Suriye’den gelen Ermeni asıllı paralı savaşçılar olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Eyvazov, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait 24 tank ve zırhlı aracı, 15 OSA tipli uçaksavar sistemini ve 18 İHA’yı imha ettiğini kaydetti.

Ermenistan tarafının kayıplarını gizlediğini belirten Eyvazov, “Düşman kayıpları arasında bulunan cesetlerin bir kısmının Suriye’den gelen Ermeni asıllı paralı savaşçılar olduğu tespit edildi. Ermeni tarafı bu bilgiyi hem yerel hem de uluslararası toplumdan saklıyor.” ifadesini kullandı.

BAKANLIK LİSTE PAYLAŞTI

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattından yeni görüntü ve etkisiz hale getirilen Ermenistan askerlerinin listesini paylaştı.

Dün sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

AA – DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X