Bağcılar Yeni Otoparklara Kavuşuyor

Avrupa otobanı ve havaalanı bağlantı yolları üzerinde bulunan Bağcılar, ulaşım sorununu çözmeye yönelik önemli projelere ev sahipliği yapıyor. ’Kentse…

Bağcılar Yeni Otoparklara Kavuşuyor

Avrupa otobanı ve havaalanı bağlantı yolları üzerinde bulunan Bağcılar, ulaşım sorununu çözmeye yönelik önemli projelere ev sahipliği yapıyor. ’Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında otoparklı konutlar inşa ediliyor. İstanbul’un 755 bin nüfusuyla en büyük ilçesi olan Bağcılar’da trafiği rahatlatmak amacıyla yeni projeler hazırlanarak hizmete sunuluyor. Avrupa otobanı ve Atatürk Havalimanı aksı üzerinde bulunan ilçe, aynı zamanda yoğun araç trafiğiyle de dikkat çekiyor. Bağcılar’da yeni bağlantı yolları, alt geçitler, katlı kavşak ve otoparklar inşa ediliyor. Güneşli, İnönü ve Evren mahallelerinde, Engelliler Sarayı ve Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki otoparklar da araç sahiplerine hizmet veriyor. “POLİPARK İLE 7 ARAÇLIK ALANA 48 ARAÇ ALINIYOR” Metropollerde otopark sıkıntısı yaşayan tüm yerlerde trafiği rahatlatan, otopark problemine ekonomik ve güvenilir çözüm sağlayan Elektronikmekanik Döner Katlı Otopark Sistemi (PoliPark) hizmete sunulduğu günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Toplam 48 aracın park edilebileceği akıllı otoparkta araçların dış cephesi de soğuk karlı havalarda da korunabiliyor. Akıllı otoparkta işlemler otomatik olarak yapılabiliyor. Araç sahibi bıraktığı aracını zemin kattaki sorumlu personelden alıyor. “DEMİRKAPI’YA KATLI OTOPARK” Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçedeki araç trafiğini azaltacak proje olarak yürütülen Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 13 bin 336 metrekarelik bir alana sahip üç katlı otopark 343 araç kapasiteli olacak. Plana göre tesisin teras katında ise 3 bin 334 metrekarelik bir alan pazar yeri olarak kullanılacak. Yine, pazarın kurulmadığı günlerde de bu alan otopark alanı olarak halkın hizmetine tahsis edilecek. İlçede yeni otopark projeleri de hayata geçirilecek. “METRO, TRAMVAY VE YENİ OTOPARKLARIMIZLA TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ” Bağcılar’ın önemli bağlantı yolları ve Atatürk Havalimanı ile sanayi bölgelerine yakınlığıyla dikkat çektiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yoğun bir araç trafiği yaşandığını ifade etti. Güvenli adımlarla yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projesi ile otoparklı yaşam alanları inşa ettiklerini de hatırlatan Çağırıcı, bu soruna çözüm olacak hizmetler sunduklarını söyledi. PoliPark’ın yanı sıra yeni otoparklar inşa ettiklerinin de altını çizen Çağırıcı, Bağcılar’ın artık 6 metro ve 1 tramvay hattı ile anıldığını da hatırlattı. Çağırıcı, şöyle konuştu: “Bağcılar-Zeytinburnu Tramvay Hattı ve Başakşehir-Bağcılar Kirazlı-Otogar Metro Hattı’nın hizmete alınmasının ardından 18 km’lik Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey arası ikinci metro hattının heyecanını yaşıyoruz. İlçemiz, Bakırköy İDO-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın 2017’de hizmete alınmasıyla yaklaşık 50 km’lik metro ağına kavuşacak. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X