Bağdadi’nin sefil sonu

Pentagon, öldürülen DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’ye düzenlenen operasyonla ilgili görüntüleri ilk kez kamuoyu ile paylaştı. Operasyonun detaylarıyla ilgili yeni bilgiler de verildi.

Bağdadi’nin sefil sonu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’nin Suriye’nin kuzeybatısında öldürüldüğü askeri operasyona ait fotoğraf ve video kayıtlarını gazetecilerle paylaştı. Siyah-beyaz olarak yayınlanan görüntülerde ABD’nin özel harekât güçlerinin operasyon alanına nasıl girdiği ve savaş uçaklarının da operasyona yakın bölgelerdeki militanları nasıl bombaladığı görülüyor.

Bağdadi’nin saklandığı binanın bombalandığı, ardından da yoğun ve siyah dumanların yükseldiğinin yer aldığı görüntülerde Bağdadi’nin tünele kaçışı ise görünmüyor. Bağdadi’nin ABD özel güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında tünele kaçtığı ve burada üzerindeki bombalı yeleği patlattığı açıklanmıştı.

‘İKİ ÇOCUĞU İLE BİRLİKTE HAVAYA UÇTU’

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Kenneth Mckenzie, Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında görüntülerin yanı sıra operasyonun ayrıntılarına ilişkin yeni bilgileri de gazetecilere aktardı. Buna göre ABD’li özel harekât güçleri Pazar akşamı askeri üsten ayrılmadan önce askerler, Bağdadi’nin saklandığı bölgede bir saat boyunca helikopter uçuşu gerçekleştirdi. Bu sırada çekilen görüntülerde de Bağdadi’nin bulunduğu evin gösterişsiz olduğu ve etrafında da başka bina bulunmadığı görülüyor. Askerlerin binayı çevreleyen duvarlardan tırmanışının da yer aldığı kayıtlarda evin içi görünmüyor. Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından da saklandığı evin DEAŞ militanları tarafından kutsallaştırılmaması için bombalanarak yerle bir ediliyor.

Bağdadi’nin bir çukurun içinde iki küçük çocuğu ile birlikte kendini havaya uçurduğunu söyleyen Mckenzie, daha önce basına yansıdığı gibi üç çocuğu ile birlikte öldüğüne ilişkin ellerinde bilgi bulunmadığını aktardı. McKenzie, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı ‘Bağdadi’nin bir tünelin içinde bağırarak ve ağlayarak öldüğüne’ ilişkin bilgiyi ise doğrulamadı. Bağdadi’nin kimlik tespiti için yapılan DNA testinin sonucundan hiçbir kuşkuları olmadığının altını çizen McKenzie, ABD’li askerlerin evde çok sayıda önemli belge ve elektronik aleti ele geçirdiğini ve bunların şimdi incelendiğini söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X