Bağıra bağıra gelen yasaklarda uykusuz ve vitaminsiz kalmayın

Bireysel ihmaller, toplumsal umursamazlıklar sonunda sokağa çıkma yasağını geri getirdi. Peki, cuma akşamı başlayacak yeni kısıtlamalar sürecinde ne yapmak gerekiyor? SBÜ Bursa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Elif Güler Kazancı karantina sürecine yönelik kritik uyarılar yaptı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Elif Güler Kazancı’nın uyarılarını bugünkü köşesine taşıdı. İşte o uyarılar…

Bağıra bağıra gelen yasaklarda uykusuz ve vitaminsiz kalmayın
HABERİ PAYLAŞ

Kabul etmek gerekir ki… Cuma akşamından başlayacak sokağa çıkma yasağı resmen bağıra bağıra geldi. Belki de geç bile kaldı.

Maalesef…

Kişisel sağlık güvenliğimizi almamakta, toplum olarak umursamamakta direndik, boş vermişlikten vazgeçemedik, kurallara uymadık. Kalabalıklara girmekten de, kendi kalabalığımızı oluşturmaktan da uzak duramadık.

Belli olan şu…

İlk yasaklar koronavirüsün yayılma hızını kesemezse, hiç kuşku yok ki daha uzun süreli ve daha sert kısıtlamalar gündeme gelecek.

Onun için; kurallara uyarak, önce kişisel, sonra toplum sağlık güvenliğini sağlamak zorundayız.

Bu noktada…

Yeni yasaklı dönem başlarken, evde dikkat edilmesi gereken kurallar da var.

Onları da…

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Elif Güler Kazancı’ya sorduk.

Söze…

“Elbette en önemli temel kural olan maske-mesafe-temizlik üçlüsü çok önemli ve temel kurala sıkı sıkıya uymamız gerekiyor” diye başladı.

Sonra da şunu söyledi:

“Bu virüsle mücadele edebilmenin ve dirençli kalabilmenin en önemli yolu bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaktan geçiyor.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X