Bağırsaklarınızın rahat çalışması için neler yapmalısınız?

Mucizevi meyve suları hangi hastalığa iyi geliyor?

Bağırsaklarınızın rahat çalışması için neler yapmalısınız?

Hastalıklardan korunma ve daha sağlıklı bir yaşam için uzmanlar vitamin içeren , antioksidan ve mineral açısından daha güçlü meyve sularının tüketilmesini öneriyor.

Portakal suyu pankreas kanserini önlüyor

Günlük bir bardak portakal suyu gerekli C vitamini ihtiyacını karşılıyor. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren portakal suyu kalp rahatsızlıklarını önleyerek, pankreas kanserini engelliyor. Kanser hücrelerinin gelişimini önlediği ve kılcal damarları güçlendirdiği de biliniyor.

Kayısı suyu göz bozukluklarını engeller

Günlük bir bardak kayısı suyu A vitamini gereksiniminin 1/3’ünü karşılayacak değere sahip. Kayısıda bulunan diyet posası sadece kabızlık değil, hassas bağırsak hastalığı, apandisit, hemoroid, diş hastalıkları, şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve kolon kanseri gibi hastalıkların oluşma riskini azaltıyor, bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlıyor.

Kayısıda bol miktarda C vitamini bulunur ve bu da cilt elastikiyetinin iyileşmesini sağlıyor. Lutein, zeazantin ve karotenoid içerikleri sayesinde kayısı göz bozukluklarını ve rahatsızlıklarını da engeller.
Çalışmalar katarakt, kas dejenerasyonu ve glaukoma gibi göz hastalıklarının kayısı suyu tüketimi ile birlikte oldukça azaldıklarını gösteriyorlar. Ayrıca görüşü de iyileştirmektedir.

Üzüm suyu kalp krizini önlüyor

Üzüm suyu A, B ve C vitaminlerinden zengin olmasının yanı sıra bol miktarda potasyum ve demir içeriyor. Antioksidan özelliği sayesinde vücutta oluşan serbest radikallerle savaşarak, hücrelerdeki yıpranmışlığı azaltıyor ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.

Üzüm suyunun, vücutta akış halinde olan kanı sulandırdığı yapılan araştırmalarla belirlenmiştir bu özelliğin de, kalp krizini engellediği ortaya çıkarılmıştır.

Üzüm suyu, içeriğinde bulundurduğu maddeler sayesinde, kanser ve kalp krizi riskini azaltır, vücudu hastalıklara karşı korur ve kalp hastalıklarının oluşumunu engeller.

Şeftali suyu hazmı kolaylaştırır ve kabızı önler

Şeftali suyu A ve C vitaminin yanında güçlü bir antioksidan içeriyor ve A vitamini aktivitesi gösteren beta karoten bakımından zengin bir içecektir.

İçerdiği diyet lifleri ve antioksidan maddeler, kalp damar sağlığının korunmasında ve kanserden korunmada etkili.

Sindirim sisteminde etkili olduğu bilinen şeftali bağırsakların çalışmalarını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

Bağırsak kurtlarını engeller ve var olan bağırsak kurtlarının atılmasını sağlar.

Nar suyu obezite ile savaşır​

Hem meyvesi hem de suyu insanların kilo vermesine yardımcı olur. Diyet yapanlar için mükemmel bir takviyedir çünkü nar birikmiş toksinleri temizler, idrar söktürücü etkilere sahiptir ve doygunluk hissi verir. Nar suyu kanser hücrelerinin gelişmesini engelliyor ve kolesterol ve şekeri dengeleyerek kalp sağlığının korunmasını da sağlıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X