Bağları meşalelerle ısıtıyorlar

İtalyan üzüm yetiştiricileri, yılın en soğuk mayıs ayında bağların donmaması için ilginç bir yöntem kullanıyor.

Bağları meşalelerle ısıtıyorlar

Güney Tyrol’deki üreticiler üzüm koruklarını donmaktan kurtarmak için bağlar arasında binlerce meşale yakarak hava sıcaklığının 3 derece kadar ısıtıyor.

Kuzey İtalya’daki Güney Tyrol bölgesinde alışılmadık derecede soğuk hava dalgası, üzüm yetiştiricilerini kaygılandırıyor. 

Ancak bölgedeki yetiştiriciler, akıllara durgunluk veren bir yöntem geliştirerek, üzümleri donmaktan kurtarmaya çalışıyor. Çiftçiler yüzlerce dönümlük bağlar arasına yine binlerce meşale yakarak, gecenin soğuğunda, üzümleri donmaktan kurtarıyor.

1-201.jpg

Bölgede hava sıcaklığı geçen hafta eksi dokuz dereceye kadar düştü. Bunun üzerine İtalyan çiftçi birliği, soğuk nedeniyle milyonlarca dolarlık ürünün zarar görebileceği konusunda üreticileri uyardı. Bunu önlemek için de hektar başına 300 meşale yaktıklarını, meşalelerden yayılan sıcaklığın da üzüm koruklarını donmaktan kurtarmaya yetecek kadar olduğunu söyledi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X