Bahçeli: İstanbul’dan aday çıkartmayacağız

Yerel seçim ittifakına ilişkin konuşan MHP lideri Bahçeli, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı çıkarmayacağını söyledi.

Bahçeli: İstanbul’dan aday çıkartmayacağız

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Bahçeli, yerel seçimlere ilişkin olarak aday çıkaracağımız yer olur, çıkarmayacağımız yer olur” dedi.
“İstanbul’da aday çıkarttık. Samimi konuşuyorum, İstanbul’da çıkarttığımız adayların geçmişte ne kadar oy aldıkları belli” ifadesini kullanan Bahçeli, sözlerine “Aday çıkartıp, belediye başkanlığını kazanamayacağınız yerde bir aday çıkarıp, ‘Bizim de adayımız var’ demenin bir manası var mı?” diye devam etti. 

Bahçeli, “MHP, İstanbul’da bir aday çıkartarak, kendi kendini kandırarak, Türk siyasetinde varlığını devam ettiremez. Çünkü aday çıkardığınız vakit kazanabilecek oran bizim için geçerli” ifadesini kullandı. 

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ HEDİYE VE HİBE KABUL ETMEZ’

Devlet Bahçeli, Katar tarafından Cumhurbaşkanlığı’na hediye edilen uçak hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti devleti hediye ve hibe kabul etmez. İhtiyaç varsa satın alınmalı. Recep Tayyip Erdoğan’ın da kabul etmemesi gerekir” diye konuştu.

‘İŞ BANKASI HİSSELERİ MİLLETE VERİLSİN’

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse hazineye girer” açıklamasıyla ilgili olarak da konuştu. Hisselerin ‘millete verilmesi’ gerektiğini söyleyen Bahçeli, “CHP’den izin almalarına gerek yok, değişik yöntemlerle yapılabilir” ifadesini kullandı.

‘SAFIZ, AMA APTAL DEĞİLİZ’

Bahçeli, “İttifak için bir formül tasarladınız mı?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“31 Ağustos’ta, Etimesgut’ta dört strateji ortaya koyduğumuza göre, bu strateji lafa dayalı strateji değil. Türkiye gerçeğine, siyasi partilerin konumuna, MHP’nin gücünü beraberinde düşünen bir stratejidir ve bunların matematiksel desteği de vardır. Buna göre eğer bir görüşme ortamı çıkar, farklı farklı gelişmeler ortaya çıkarsa MHP bu stratejisini daha açık ayrıntılı anlatabilir ve kamuoyu ile paylaşabilir. Ama herkesin pusuda olduğu, tuzak kurduğu, değişik ilişkiler içerisinde bulunduğu ortamda biz herhalde safız, ama aptal olmadığımızı da göstermeliyiz.” Kayyım bölgesiyle ilgili öneriniz tam olarak nedir?

‘GÜNEYDOĞU’DA ADAYLAR, AŞİRETLERİN İRADESİYLE BELİRLENMELİ’

Bahçeli, “Kayyum bölgesiyle ilgili öneriniz tam olarak nedir?” sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

“Terörün dışında, Kürt kökenli, Güneydoğu Anadolu’da yaşayan aşiretlerin iradesini alarak, onların iradesiyle adaylar belirleyerek PKK’yı siyasi boyutta da yok edebilecek birliktelik diyorum ben. Bu önemli bir şeydir. O bölgede yaşayan Kürt kökenli geniş büyük ailelerin iradesine oluşturmak. Yani onlar demeli ki ‘Biz artık PKK’lı bir belediye başkanı istemiyoruz, huzur istiyoruz, güven istiyoruz, yaşamak istiyoruz. İhtiyaçlarımızın karşılanmasını istiyoruz’. Bunu neyle yapacak? Biz de diyoruz ki, ‘Bunu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yapanlarla beraber yapabilirsiniz’. Öyle bir niyetiniz olursa biz de gerekli desteği veririz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X