Bahçeli’den Brunson tepkisi: Halbuki ‘Ver papazı, al papazı’ demiştik, sözümüz sözdü, sitemliyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD’li papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Bahçeli’den Brunson tepkisi: Halbuki ‘Ver papazı, al papazı’ demiştik, sözümüz sözdü, sitemliyiz

Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

Brunson’ın serbest bırakılmasına tepki gösteren Bahçeli, “Halbuki ver ‘Papazı al papazı’ demiştik. Sözümüz sözdü, irademiz senetti” dedi. 

“Türkiye’nin değerini bir papaza indiren bir ülkenin başkanına güven duyulamaz, itibar edilemez” görüşünü dile getiren Bahçeli, “Sitemliyiz” ifadesini kullandı.
Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

— Herkesin gözü önünde Türkiye’den bir papaz geçip gitmiştir. Papaz, Türkiye-ABD ilişkilerini resmen zehirledi. Hakkında ciddi suçlamalar olan papaz tutuklanmış, cezaevine konulmuştur. Papaz iki ülkenin diyaloglarını tıkadı, iki ülke dinamiklerini dinamitledi.

— Türkiye ile ABD tarihinin en kötü ilişki durumuna çakıldı. Ev hapsine alınması fayda etmedi, kanamayı durdurmadı. 4. Kez hakim karşısına çıkarılan papaz, infaz hükümleri gereğince tahliyesini kararlaştırıldı. Trump oval ofiste papazı hasretle karşılamış, askeri gibi karşılamıştır.

‘PAPAZ GİTMİŞ, KAVGA BİTMİŞTİR’

— Papaz gitmiş kavga bitmiştir, papaz büyüsü bozulmuştur. Türkiye’nin değerini bir papaza indiren bir ülkenin başkanına güven duyulamaz, itibar edilemez. Bizi adam yerine koymayanı biz insan bile görmeyiz. Papazı almak için her dayatmayı yapan ABD başkanı, yarın başka mesele ile ilgili aynı tutumu tutturursa ne yapacağız. Bir için dam yakan kör bir anlayışla köklü karşılıklı diyalogları nasıl kuracağız?

— Türkiye ABD’nin sömürgesi değildir. Asla olmayacaktır. ABD Başkanı, Türk milletini hafife almasın. Türk’e kefen biçilmez, Türk’e tuzak işlemez.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X