Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Gidişat hayra alamet değil, çember daralıyor, suyu ısınıyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Gidişat hayra alamet değil, çember daralıyor, suyu ısınıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuşmasının büyük bir bölümünü Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemine ayırdı. Referandum çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert ifadelerle eleştiren Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun kıvranması huzursuz olması, kriz ayinine çıkması amaçsız ve çapsız siyaset hastalığıdır” dedi.

Bahçeli konuşmasının devamında, “Kılıçdaroğlu için bazen hüzünleniyorum, su alan teknesi içinde ayağına taktığı paletle yüzme alıştırması yapmasını hayretle izliyorum. Beni dinlesin gidişat hayra alamet değildir. Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor, kader ağlarını dört bir yandan örüyor” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasına ilişkin olarak da değerlendirmede bulunan Bahçeli, “Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir. Görevini layıkıyla yapan kalır, yapamayan gider, devlette işleyiş böyle olur” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Daha iyiye duyduğumuz özlem hiç azalmadı; yüksek hedeflere ulaşmayı istedik. Zamanın sorunlarıyla başa çıkabilmek için azmimizin ve ahlakımızın yörüngesinden sapma göstermedik.”

“Hükümran mazimize hasretiz, bunun düşünü kuruyoruz.”

“Hükûmet sistemimizin değişmesi gerekiyordu. Siyasetteki itiş kakış son bulmalıydı. Cephe siyaset değil kaynaştırıcı bir siyasetin kök salması temin edilmeliydi. Türk siyasi ekonomik diplomatik sorunlarıyla boğuşurken hızlı ve verimli yönetim ve idare sistemine kavuşturulmalıydı. TBMM güçlendirilmeli yasama yürütme ve yargı arasındaki yetki kargaşasına nokta kurulmalıydı. Tarihimizin sesine kulak verdik, ecdadımızın hedeflerini rehber ettik. Sİyaseti köhneleştiren tıkanıklıklar, ülkemizin küresel ve bölgesel düzeyde muhatap kaldığı tehditler sonucunda Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi  hayata geçirilmiştir.”

“Cumhur ittifakı yalnızca seçim ittifakı değildir. Milli ve ahlaki duruş ve direniş ruhudur. 7 Ağustos Yenikapı dirilişidir kaynağı. Günlük siyasi hesaplar kenara itilmiş, ortak akıl devreye girmiş, yeni bir hükûmet sistemini hem mecburi kılmış hem de yolunu açmıştır. Hedefimiz kızıl elmadır.”

“Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sisteminin bütün kurallarıyla oturması, olgunlaşma aşamasına geçmesi, ülkemizin hukuki zırhı olması ana hedefimizdir. İtibar ve inandırıcılığın güçlenmesi için eylem planlarına çok büyük ihtiyaç vardır. CHP’ye göre Cumhurbaşkanı’nın partisi ile bağı kesilmeliymiş. Kılıçdaroğlu inanıyorsan tarihte bize tek bir tarafsız cumhurbaşkanı göstersin. Devlet demek hukuk demektir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Makamı ne olursa olsun her devlet adamı hukuka uymakla mükelleftir.”

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun kıvranması huzursuz olması, kriz ayinine çıkması amaçsız ve çapsız siyaset hastalığıdır. Aklıyla dili arasına kara kediler girdiğinden zor durumlara bodozlama düşmektedir.”

“Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor”

“İstanbul’da sorulan bir soruyu, her tarafa çekiştirerek cevap veren aynısıyla genel başkanıdır. Eski sisteme dönülmesiyle ilgili bir talebimiz olmadı’ diyor. CHP gene başkanı şafak vakti başka karanlık basınca başka konuşmaktadır. Kılıçdaroğlu için bazen hüzünleniyorum, su alan teknesi içinde ayağına taktığı paletle yüzme alıştırması yapmasını hayretle izliyorum. İP’çilerin ağzına bakıyorsa elde olsa bardakta balık avına çıkması an meselesidir. Beni dinlesin gidişat hayra alamet değildir. Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor, kader ağlarını dört bir yandan örüyor.”

“İstanbul’un yeni belediye başkanı da boş zamanlarında makamında otururken, geri kalan zamanında Diyarbakır’a gitme isteğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Terörist Demirtaş hasreti ise bu şahısta günden güne kabarmaktadır.”

“Ümraniye davasının ilerleyen safhalarında görülmüştür ki TSK üzerinde alçak bir kurgu yapılmıştır. FETÖ’cülerin ihanetleri hazin makûmiyetlere neden olmuştur. Bu dönem geride kalmıştır. Duyarlı ve hassas olmamız gereken başlıca konu şudur; hiçbir kurum ve kuruluş milli iradenini önünde veya üzerinde değildir.

“MB başkanının görevden alınmasıyla başlayan tartışmanın kaos bekçilerinin gazete sayfalarında siyaset alanında ortaya çıktığı görülmüştür. Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir. Görevini layıkıyla yapan kalır, yapamayan gider, devlette işleyiş böyle olur. Ekonomide felaket senaryonu yazanlar utanmasını kaybetmiş densizlerdir. MB’nın bağımsızlığı başak bir şey başkanının hedeflerine ulaşamamasından dolayı görevden alınması başka bir şeydir. Enflasyonla mücadele tekliyorsa, banka kendisini gözden geçirmez ve ekonomik müdahale araçlarını sorgulamak zorundadır.”

Bahçeli, CHP’lilere sordu: Yeni doğmuş sütle beslenen sığır yavrusuna ne ad verilir?

“CHP’li sözcüler dedikodu yapmak yerine şu sıralar moda haline gelen cevabı da oldukça zor olan yeni doğmuş sütle beslenen sığır yavrusuna ne ad verilir?’ sorusunun cevabını aramaya koyulmalılar. Şıklar arasında bulunan oğlak, sıpa, kuzu, buzağı seçeneklerinden birisini tercih edebilecekler, arzu ederlerse telefon jokeri ve çift cevap jokerini de kullanabilecekler.Bize göre daha yararlı bir iş yapmış olacaklar, böylece zamanları da boşa geçmemiş olacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X