‘Bahçeli’ye yönelik başlatılan kampanya akılları karıştırmıştır’

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Çubuklu şehit Yener Kırıkcı’nın cenazesinde meydana gelen olaylar ve bu olayların ardından CHP yöneticilerinin yaptığı açıklamalar ile yayımlanan haberlerin Türkiye gündemini bir anda değiştirdiğini belirtti.

‘Bahçeli’ye yönelik başlatılan kampanya akılları karıştırmıştır’

“Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saldırıya dair henüz net bilgilerin  gelmediği dakikalarda CHP yöneticileri tarafından başlatılan ‘Memnun musun Sayın  Bahçeli?’ tarzındaki niyeti belli bir kampanya akılları karıştırmıştır.”  ifadesini kullanan Büyükataman, “Sayın Devlet Bahçeli’nin Antalya dönüşü ‘Bu olaydan  memnuniyet duymak mümkün değil’ açıklamasını yok sayıp bu olaya dair yaptığı  yorumları, dikkat çektiği hususları idrak etmekten yoksun görünenlerin niyetleri  ortadadır. Bakmadan gördüğünü söyleyenlerin, dinlemeden anladığını iddia  edenlerin konuştuğu her söz, kendi zihinlerindeki kuruntu yahut ortalığı  karıştırmak için bilinçli ürettikleri iftiradan başka bir şey değildir.” görüşünü  aktardı.

“ONUN GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ”  

  Büyükataman, Bahçeli’nin sözlerinin arkasında olduklarını ve onun gibi  düşündüklerini vurguladı.

Seçimlerden dolayı gerilen bir siyasi ortamda enine boyuna  düşünülmeden alınmış bir kararla, Kılıçdaroğlu’nun tepki görmesi muhtemel bir  yerde bulunmasının akla ziyan olduğunu kaydeden Büyükataman, şöyle devam etti:

  “Burası şehit cenazesi olabileceği gibi bir başka yer de olabilirdi.  YPG’yi terör örgütü olarak görmediği ifadeleri, PKK’nın siyasi görünümü HDP ile  yapılan seçim ortaklığı, İstanbul adaylarının Demirtaş’a dair övücü sözleri gibi  somut pek çok durumun hafızalarda canlı olduğu böyle bir dönemde PKK’ya yönelik  nefretin en yoğun olduğu şehit cenazesinde, gerçekleşecek bir ziyaretin  alabileceği tepkileri bir siyasi düşünmek zorundadır. CHP yöneticilerinin ve ona  maddi/gönülden bağlı basın organlarının tutup da tüm bu gerçekleri göz ardı  ederek Sayın Bahçeli’yi suçlamalarını anlamak mümkün değildir. Hem PKK’lının  leşine milletvekilini göndermek hem de terörist cenazesinde yer almak toplum  vicdanında kabul görecek bir davranış değildir. CHP yöneticileri bizi suçlayacağı  yerde bir özeleştiri yapsa daha yerinde olacaktır. Özeleştiri yapmak yerine hedef  saptırıp milliyetçi hareketin Sayın Genel Başkanı’na saldırmak sağlıklı bir ruh  halinin ürünü olamayacağı gibi sorunları çözmeye de fayda sağlamayacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X