Bakan açıkladı! İki konsolosluk yeniden açılıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ”Irak’ın tüm kesimlerine ulaşma hedefimiz doğrultusunda Musul ve Basra başkonsolosluklarımızı yeniden faaliyete geçiriyoruz” dedi.

Bakan açıkladı! İki konsolosluk yeniden açılıyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe maratonu devam ediyor. Komisyonda sunum yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi.

Bakan Çavuşoğlu, Irak’ın tüm kesimlerine ulaşma hedefi doğrultusunda Musul ve Basra başkonsolosluklarının yeniden faaliyete geçirileceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı öncesi evinden edilen kişilerden yüzde 50’sinden fazlasının harekattan sonra evlerine döndüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı, YPG’nin sözde komutanı Ferhat Abdi Şahin’in, ABD ve Almanya’ya seyahat edeceği bilgisi üzerine de her iki ülkeden, teröristin tutuklanarak Türkiye’ye iade edilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu’nun gündeminde İran’daki hükümet karşıtı eylemler de vardı. Dışişleri Bakanı, ”Son günlerde İran’da yaşanan olayların bir an önce bitmesini ve İran’ın huzura kavuşmasını diliyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, “Milli davamız Kıbrıs konusunda sırf müzakere etmek için tekrar masaya oturmayacağız” ifadesini de kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X