Bakan müjdeyi verdi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’a üçüncü bir otoyol yapılacağını açıkladı.

Bakan müjdeyi verdi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’a büyük müjdeyi vererek, trafiği rahatlatacak üçüncü bir otoyol yapılacağını söyledi. “E-5 girişi ve Çamlıca TEM girişi, iki girişimiz var” diyen Elvan, “Bu otoyola, mevcut otoyol ve E-5’e ilave olarak yeni bir otoyol inşa ediyoruz” dedi.

“E-5 GİRİŞİ VE ÇAMLICA TEM GİRİŞİ, İKİ GİRİŞİMİMİZ VAR”

“E-5 girişi ve Çamlıca TEM girişi, iki girişimiz var” diyen Elvan, “Bu otoyola, mevcut otoyol ve E-5’e ilave olarak yeni bir otoyol inşa ediyoruz. Nereden başlıyor bu otoyol? Sakarya Akyazı’dan başlıyor ve şu güzergahı takip edip İzmit’in üst tarafından doğrudan Kuzey Marmara Otoyoluyla birleşiyor. Ankara’dan gelen bir vatandaşımız şu anda ya Otoyol TEM’e girecek ya da E-5’e girecek. Şu anda Ankara’dan gelen bir vatandaşımız bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, ki biz bununa da ihalesine çıktık, ne olacak? Üçüncü bir otoyol güzergahına girebilecek Sakarya Akyazı’dan itibaren, İzmit üzerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsüyle birleşecek olan bir güzergah” ifadelerini kullandı.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ

Bu yıl Haziran ayında tüm tabliyelerin yerleştirileceğini ve Körfez Köprüsü’nün üzerinden yaya olarak geçilmiş olunacağını anlatan Elvan, “Araç için tabi ki diğer akşamların, bağlantıların bağlanması gerekiyor. Onun için de 2015 sonuna kadar tamamlamış olacağız; ki teknolojik açıdan gerçekten Türkiye’nin gurur duyacağı bir proje, Türk mühendislerimizin, işçilerimizin ürettiği, ortaya koymuş olduğu bir proje. Bununla birlikte tabi ki 2015 sonuna kadar Bursa’ya kadar bağlantımızı da sağlamış olacağız otoyolla. Yani 2015 sonunda vatandaşlarımız, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız İstanbul’dan Bursa’ya kadar Körfez Köprüsünün üzerinden geçerek Bursa’ya ulaşmış olacak; ki biliyorsunuz İstanbul’dan Yalova’ya kadar olan mesafe kabaca aşağı yukarı 1,5 saat, hatta 1 saat 40 dakika falan sürüyor, bunu 15 dakikaya indiriyoruz, yani 1 saat 40 dakikalık süreyi 15 dakikaya düşürmüş olacağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X