Bakanlık önünde eylem

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, ÇED sürecinin ilk aşaması olan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı öncesi Ankara’da eylem yaptı.

Bakanlık önünde eylem

ESRA KOÇAK-ANKARA

DOSAB’a yapılması planlanan kömürlü termik santraline karşı mücadele sürüyor. 

Termik santralin kurulmaması için sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, dün Ankara’da termik karşıtı eylem yaptı. Santralin ÇED sürecinin ilk aşaması olan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısının yapılacağı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önüne giden platform üyeleri, burada basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan Ali Uluşahin, Bursa’da termik santral istemediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Burada, kapalı kapılar ardında Bursa’nın kaderini, çocuklarımızın geleceğini belirlemeye çalışıyorlar. Biz buradan toplantıya katılan kurum temsilcilerine sesleniyoruz. Önünüzdeki kağıtlar sizin için sadece bir kağıt parçası olabilir ama o kağıtlar bizim çocuklarımızın geleceği demek. Bu kağıtları yırtıp atın, santrali Bursa’ya yaptırmayın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan toplantı Bursa’da halkın katılımıyla yapılmadı. Bursa’dan Ankara’ya taşısanız, Ankara’dan dünyanın öbür ucuna götürseniz bu termik santrali yaptırmama uğruna bizler oralarda olacağız. Her zaman karşınızda DOSAB Termik Santrali’ne Hayır Platformunu bulacaksınız. Sizin gidecek başka ülkeleriniz olabilir ancak bizlerin başka gidecek yerleri yok. Termik santrali yaptırmamak konusunda kararlıyız, dozerleriyle kepçeleriyle gelsinler o santrali oraya yaptırmayacağız.”

HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNANIYOR

Bu arada, yapılan görüşmeler sonucunda toplantıya platform adına Bursa Tabip Odası’ndan Alpaslan Türkkan’ın girerek sadece 15 dakika sunum yapmasına izin verildi. Çıkışta açıklama yapan Türkkan, toplantının formatı gereği sadece 15 dakika kalabildiğini ve hazırladıkları raporları sunduğunu ifade ederek, komisyon üyelerine, “1800’lü yıllardan beri Bursa’da yaşayan bir ailenin çocuğu olarak bundan sonra da torunlarımın burada yaşamasını isterim. Ancak, santral kurulursa bu mümkün olmaz. Burada halkın sağlığıyla oynanıyor. DOSAburaya termik santral kurarsa bu mümkün olmaz. Burada halkın sağlığıyla oynanıyor. İnsanların sağlığıyla oynanmasın ve buraya böyle bir santral yapılmasın” dediğini söyledi.

“DOSAB Termik Santraline Hayır” pankartı açan eylemciler, sık sık “Termik yapma boşuna yıkacağız başına”, “Termiğe inat yaşasın hayat”, “Kanser olmak istemiyoruz” sloganları attılar. Eyleme CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de destek verdi. Aygün, herşeyin ranta endekslendiği için bu tür şirketlerinin isteklerinin olduğunu ifade ederek, “Bursa halkının buna karşı çıkması çok önemli. Dilerim bir yanlış yapılmaz ve Bursa halkının istediği yönde bir sonuç çıkar” diye konuştu.

Grup yapılan açıklamaların ardından olaysız şekilde dağılırken, toplantı sonucunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinden duyurulacağı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X