Baklavanın başkentine ‘Baklava Müzesi’

Gaziantepli Doç. Dr. Oğuzhan Saygılı, yıllar önce Almanya’da gördüğü Çikolata Müzesi’ni gastronomi şehri Gaziantep’e uyarlayarak ‘Baklava Müzesi’ kurdu.

Baklavanın başkentine ‘Baklava Müzesi’

Ziyaretçiler, tarihi Millet Hanı içerisinde yer alan ve yaklaşık 2 ay önce müze statüsü kazanan atölyede, haftanın 6 günü baklava yapımının aşamalarını izleyerek, üretilen tatlıları tadabiliyor.

Saygılı, Almanya’da gördüğü ‘Çikolata Müzesi’nden çok etkilendiğini, Gaziantep’in turizmine katkı sağlamak amacıyla kendisinin de ‘Baklava Müzesi’ni kurduğunu söyledi. 

bak.jpg

Gaziantep’in gastronomi alanında kendini kanıtladığının altını çizen Saygılı, ‘Bu kent gastronomi de çok iyi yerlerde. Tatlı denilince de baklava akla geliyor. Göz doktoruyum. İhtisasımı Almanya’da yaptım. Orada Çikolata Müzesi’ni gördükten sonra Gaziantep’te de Baklava Müzesi kurulabilir mi dedim. Döndükten sonra fikrimi uygulamaya karar verdim’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X