‘Bal-Kes’in gol silahları Galatasaray’a bileniyor

Spor Toto Süper Lig’de 16 Şubat’ta Galatasaray’a konuk olacak Balıkesirspor’un gol ayakları Sercan Yıldırım ve Gökhan Ünal, sezonun ilk yarısında yendikleri Galatasaray’ı deplasmanda da mağlup ederek Torku Konyaspor yenilgisini unutturmak istiyor.

‘Bal-Kes’in gol silahları Galatasaray’a bileniyor

Ligde bu sezona kadar sadece 1975-1976’da mücadele eden Balıkesirspor, o dönem 9. haftada karşılaştığı Galatasaray’ı 33. dakikada Özer Umdu’nun golüyle 1-0 yendi.

 

Bu sezonun ilk yarısında, 39 yıl sonra Galatasaray’ı konuk eden Balıkesirspor, sahasında Sercan Yıldırım ve Gökhan Ünal’ın golleriyle 2-0 kazandı.

Sezonun ilk 3 puanını ve ilk yarıdaki 3 galibiyetinden birini sarı-kırmızılı takıma karşı alan “Bal-Kes”, deplasmandan puan ya da puanlarla dönmenin planlarını yapıyor.

Kırmızı-beyazlıların bu sezon şimdiye kadar kaydettiği 20 golün yüzde 40’ında imzası bulunan, Balıkesirspor formasıyla ilk gollerini Galatasaray’a atan Yıldırım ve Ünal, Torku Konyaspor yenilgisini unutturmak için bu ekibe karşı yeniden ağları havalandırmak istiyor.

– En kötü ihtimalle bir puan hedefliyorlar

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Torku Konyaspor karşısında talihsiz bir yenilgi aldıklarını belirterek, yine de takımdaki hava ve geleceğe dair umutların iyi olduğunu söyledi.

Torku Konyaspor maçında atmosferin çok iyi, saha zemininin ise kötü olduğunu dile getiren Ünal, “Sonuçta iç saha sizin kalenizdir. Yani içerideki maçları kolay kolay kaybetmememiz gerekir” dedi.

Galatasaray müsabakasının zor geçeceğini vurgulayan Ünal, bu deplasmandan en kötü ihtimalle bir puanla dönmek istediklerini anlattı.

Hamza Hamzaoğlu’nun teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından sarı-kırmızılı ekibin toparlanma sürecine girdiğini belirten Ünal, şöyle konuştu:

“Rakibimiz şimdi de sakatlık ve cezalardan dolayı sıkıntı yaşıyor. Sonuçta büyük bir takım. Sahasında oynayacağı için iyi bir atmosfer olacak. Bu dezavantajı, avantaja çevirmek istiyoruz. Yani oraya puan veya puanlar için gideceğiz. Galatasaray kesinlikle bizim rakibimiz değil. Oradan puan alarak Konyaspor yenilgisini unutturmak istiyoruz. Teknik Direktörümüz Kemal Özdeş’in gelmesinden sonra takımımızda çok büyük bir yükseliş başladı. Bu, aldığımız sonuçlardan belli oluyor. Daha önce her maçta 3 golden az yemiyorduk. Şimdi yediğimiz gol sayısı düştü, galibiyet oranımız arttı. Galatasaray’dan alacağımız bir puan bile moralleri en üst seviyeye çıkaracaktır.”

– “Kazanmak istiyoruz”

Yıldırım ise Türk Telekom Arena Stadı’na kazanmak için çıkacaklarını bildirdi.

Kimin attığının önemli olmadığını ancak gol atmanın motivasyonlarını ileriye taşıdığını söyleyen Yıldırım; “Galatasaray şampiyonluğa oynuyor, biz de küme düşmemeye. Haddimizi bilerek oynayacağız. Galatasaray’ı sahamızda yendiğimizde hep birlikte defans yapıp gol atmıştık. İnşallah bunu tekrar sağlayacağız. Aslında fikstür avantajımız biraz var. Bu 5 hafta bizim için çok önemli. Rakibimiz olmayan takımlarla maçlar yapacağız. Onlardan puan çıkarırsak sonraki maçlarda iyi bir seri yakalayabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X