Balık ölümleri harekete geçirdi

İnegöl`ün Alanyurt Mahallesi`nden geçen Kalburt Deresi`nde yaşanan balık ölümleri yetkililer harekete geçti. Dereden alınan su numuneleri incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Balık ölümleri harekete geçirdi

SADULLAH ORGAN

 

Boğazköy Barağı’nı besleyen Kalburt Deresi’nde yaşanan balık ölümleri üzerine dün sabah harekete geçen İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, ölmüş balıklarla karşılaşan Bekir Hamlakay ile birlikte söz konusu yere gitti. 

 

Ekipler, Kablurt Deresi’nde Hamlakay gibi kıyıya vurmuş ölü balıklarla karşılaşınca durumunu hemen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirdi. Bunun üzerine bu kurumun ekipleri de olay yerine giderek incelemelere katıldılar.

 

İNCELEME BAŞLADI

 

Her iki kurumun görevlileri, Boğazköy Barajı yakınında kıyıya vuran ölmüş balıkları incelediler. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, dereden su numunesi alarak, incelenmek üzere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı’na gönderdiler. İnceleme sonucunda, balıkların toplu olarak neden öldüğünün tespit edilerek, gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X