Balıkçıların, yunusları beslemesi kameralara böyle yansıdı

Bursa’nın Karacabey Boğazı’nda balıkçıların yunuslarla dostluğu kameralara yansıdı. Daha önce yunusların ağlara zarar vermesinden dertli olan balıkçılar, bu sefer onlara mesai dönüşü balık ikram edince renkli görüntüler ortaya çıktı.

Balıkçıların, yunusları beslemesi kameralara böyle yansıdı

Bayramdereli balıkçılar av sezonunun başlamasıyla ‘Vira bismilllah’ diyerek Marmara açıklarında kısmetlerini aramaya başladı. Bir balıkçının yunuslarla olan dostluğu ilginç görüntüler oluşturdu. Bayramdereli balıkçı Fatih Adatepe’nin Yeniköy açıklarında karşılaştığı yunuslarla olan diyaloğu ilgi çekti. Sürüler halinde dolaşan yunuslar, balıkçıların yakaladığı balıkları yemek için ağlara ciddi zarar veriyor. Bu yüzden bazı balıkçılar tarafından tüfekle vurularak itlaf ediliyorlar. 

Ancak Adatepe ve tayfası yunuslara zarar vermek yerine, avlarını onlarla paylaşmayı tercih etti. Cep telefonu ile o anları kaydeden Adatepe’den görüntülerini alan Karacabeyli doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, “Bazı balıkçılar yunusları pek sevmiyor, çünkü yunuslar ağlardaki balıkları alabilmek için çoğu zaman ağlara zarar veriyor. Bu yüzden balıkçılar bazen yunusları ürkütmeye çalışıyor, bazen tüfek atanlar da oluyor. Burada yunuslar balıkçı teknesine gelmişler, ama ağlardan değil insanlardan resmen balık istiyorlar. Teknedeki tayfa da yunusları besleyerek örnek bir davranış sergiliyor” dedi.

Balık sezonunun açılmasıyla yunusların kıyıya daha da yakınlaştığını belirten Tüydeş, “Kıyıya yaklaşan yunuslar, suyun içinde atlayarak sahildeki insanlara zaman zaman eşsiz gösteriler sunuyor. Sonuçta yer yüzünde olduğu gibi suyun altında da bir döngü var ve bu dengeyi bozmaya kimsenin hakkı yok. Balıkçıların da yunuslarla aynı denizi paylaşmaları, hatta kısmetlerini paylaşmaları çok güzel bir tablo. İnşallah bu giderek artar” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X