Balkan ülkeleri tiyatro festivali başlıyor

Bursa’nın önemli sanat etkinliklerinden biri olan ‘5. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’ 8 Mart Perşembe günü perdesini açıyor. Festival kapsamında Balkanlar’dan ve Türkiye’den tiyatro grupları Bursa’da sanatseverlerle buluşacak.

Balkan ülkeleri tiyatro festivali başlıyor

Dilek Atlı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’, Balkanlar’dan ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını 5’inci kez tiyatroseverlerle buluşturuyor. 8 Mart Perşembe günü başlayacak festivalde Türkiye’den 2, Balkan ülkelerinden de 12 farklı oyun sahne alacak. Festival biletleri bugün itibariyle satışa sunulacak. ‘5. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’ 25 Mart Pazar gününe kadar devam edecek.

Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘Othello’ oyunuyla 8 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Ahmet Vekif Paşa Sahnesi’nde başlayacak festival programı, güçlü oyunlarla farklı tarihlerde tiyatro seyircisiyle buluşacak.

FESTİVAL ŞÖLENİ…

Türkiye’den oyunların yanı sıra Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Romanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Yunanistan, Arnavutluk tiyatroları tarafından sahnelenecek oyunlarla ilgili basın toplantısı yapan Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan, 18 gün boyunca sürecek festivalle ilgili ayrıntıları anlattı.

Bayraktutan, dün yapılan toplantıda şunları söyledi: ‘2013 yılında, sanat yönetmeni ve müdür olarak görev yaptığım dönemde başlayan festivalin, Türkiye’nin en prestijli sanat buluşmalarından birine dönüşmesi gurur verici. Bu yıl 5’incisi yapılacak Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro

Festivali, 8 Mart Perşembe günü saat 15.00’de, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde birbirinden renkli gösterilerle başlayacak. Bursa’nın yerel gösteri ve müzik grupları Heykelönü’nü, saat 20.00’deki resmi açılışa kadar karnaval alanına dönüştürecek. Festivaldeki her oyun iki akşam üst üste sahnelenecek ve yabancı dildeki oyunların Türkçe çevirileri sahnenin üstündeki ve iki yanındaki ekranlara yansıtılacak. Tiyatro severleri her sene olduğu gibi bu sene de oyunlarımızı izlemeye davet ediyorum.’

FARKLI PROGRAMLAR…

Festival boyunca farklı ülkelerin sahneleneceği oyunlar şöyle sıralanıyor: Bulgaristan/Öpücük, Kosova/Kosovatrans, Romanya/Benim, Annabel!, Van-İzmir Devlet Tiyatrosu/Elveda Saraybosna, Sırbistan/Maestro, Makedonya/Sarı Köpek, Bosna-Hersek/Damarlarımızdaki Un, Yunanistan/Koltuk Değnekleri, Arnavutluk/Tartuffe, Romanya/Bizim Şehrimiz.

Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek çocuk oyunlarının yer alacağı festivalde ayrıca, Bulgaristan ‘Bravo Franklin’ ve ‘Ormandaki Eğlence’ oyunları ile Bursa Gölge Tiyatrosu da ‘Sihirli Ağaç’ ile miniklerin karşısına çıkacak.

Festival boyunca üç atölye çalışması olacak. Romanya’dan ‘Profesyonel Kukla Oynatımı’ atölyesiyle, Yunanistan’dan ‘Sözsüz Tiyatro’ ve Türkiye’den ‘Karagöz Tasvir Yapımı’ atölyeleri meraklılarıyla buluşacak.

Festival programı ile ilgili detaylı bilgiye www.devtiyatro.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X