Baraj kapakları açıldı, köyü su bastı!

İnegöl’de, lodosla birlikte eriyen karların doldurduğu Boğazköy Barajı kapakları açılınca, aynı adı taşıyan mahalleyi su bastı. Su baskını nedeniyle dere kenarına yakın olan evler ve ahırlar tahliye edildi, ekili alanlar zarar gördü.

Baraj kapakları açıldı, köyü su bastı!

Karların erimesiyle birlikte su seviyesi yükselen Boğazköy Barajı’nın kapakları önceki gece açıldı. Barajdan dereye boşalan su taşarak sele dönüştü ve mahalledeki bazı evler ile ekili alanları su bastı. Sel nedeniyle dere kenarına yakın olan evler ve ahırlar tahliye edildi, ekili alanlar zarar gördü. Boğazköy Mahallesi Muhtar Azası Seyfullah Özkan, yağış ve lodosun önceden bilinmesine rağmen önlem alınmamasına tepki göstererek, baraj kapaklarının daha önce kademeli olarak açılıp, baskınların önlenebileceğini söyledi. Özkan, barajın gövdesinden su taşmaya başlayınca tahliyenin yapılmasının bu sonuca yol açtığını da kaydederek, “Bunun sorumlusu kim ? O kadar arazimiz suyun içinde kaldı. Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz namına ektiğimiz 70 dönüm buğdayımız vardı. Şu anda suyun içinde kaldı” dedi. 

Yaklaşık 15 metre olan dere genişliğinin sel ile birlikte 50 metreye ulaştığının altını çizen Özkan, “3 çiftliği su bastı. 200 civarında büyük başı zorlukla tahliye ettik. Bazı evleri de tahliye ettik. Gece saat 02.00 sıralarında mahallemiz de alarm verildi. Herkes evlerinden çıktı. Herkes derenin alçalmasını bekledi” dedi. 

Mahallenin baraj dolayısıyla sürekli tehdit altında kaldığını söyleyen Özkan, zararlarının karşılanmasının yanında mahallenin geleceği için de önlem alınmasını istedi. Özkan, “Baraj duvarından yaklaşık 50-60 metre aşağıdayız. Su bizim üzerimizde duruyor. Yeklilerden mahallemizin başka bir güvenli alana taşınmasını istiyoruz. Daha önce de mahallemizi taşımayla alakalı çalışma yaptık başarılı olamadık” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X