Barınma evinde yüzler gülüyor

Parçalanmış hayat hikayelerinin baş aktörlerini ağırlayan Barınma Evi’ne giderek, orada kalan evsiz vatandaşlarla sohbet eden Başkan Aktaş, “Konuklarımız için giyeceğinden yemeğine, temizliğinden güvenliğine kadar kadar tüm hizmetleri veriyoruz” dedi. 

Barınma evinde yüzler gülüyor

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Ürünlü’deki Barınma Evi, her yıl parçalanmış hayatları sıcak bir yuvada buluşturuyor. Kapılarını 15 Ekim’de açan Barınma Evi, konuklarına, üç öğün yemek, 24 saat sıcak su, sürekli sağlık kontrolü gibi imkanlar sunarken, onlar da soğuk kış günlerini sıcak bir ortamda geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

286 yatak kapasitesi bulunan Barınma Evi, nisan ayı sonuna kadar hizmet verecek. Tekirdağ, İstanbul, Kahramanmaraş gibi illerden de gelen konuklarıyla şuan da tam kapasiteyle hizmet veren Barınma Evi’nin misafirlerinin giyecek desteğinden güvenliğin sağlanmasına kadar tüm hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor. 

“MEMNUNİYETİNİZ BİZİ MUTLU EDİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Numan Şeker ile birlikte Barınma Evi’ne giderek, vatandaşlarla bir araya geldi. Tüm ihtiyaç sahiplerini gözetmeye çalıştıklarını belirten Aktaş, gösterilen memnuniyet dolu ifadelerin kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.

Barınma evi sakinlerine seslenen Aktaş, “İhtiyaç sahiplerine sahip çıkan bir devletimiz var. Burada kimsenin size kötü davranmaya hakkı yok. Tüm arkadaşlarımız size en iyi hizmeti vermek için görev yapıyor. Hepiniz farklı sebeplerle buradasınız. Umarım gönlünüzdeki muradınıza erersiniz” diye konuştu.

Farklı illerdeki barınma evlerini de gördüklerini ancak Bursa’daki gibi rahat bir ortama hiç rastlamadıklarını belirten Barınma Evi sakinleri ise, her türlü ihtiyaçlarının eksiksiz olarak sağlandığını belirterek, Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

“Öğrenmenin yaşı yok”

BUSMEK ile Onur Market zinciri arasında yapılan protokol kapsamında ‘iş ve sosyal hayatta etkili iletişim’ eğitimini tamamlayan 65 market çalışanı sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın elinden aldı. Çalışanlara eğitimler konusunda tavsiyelerde bulunan Aktaş, “Öğrenmenin yaşı yok. Aldığınız bu sertifika, eğitimlerde duyduğunuz altın bir cümle, bundan sonraki yaşamınızda size çok farklı kapılar açabilir. Bu tür eğitimler sizi bir adım öne geçirebilir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X