Barzani: Sorunlarınızı Kürdistan’a taşımayın

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi eski Başkanı Mesud Barzani, Erbil’deki saldırıya ilişkin, ‘‘Tüm taraflardan sorunlarını Kürdistan’a taşımamalarını ve Kürdistan halkının zarar görmesine sebep olmamalarını istiyorum” dedi.

Barzani: Sorunlarınızı Kürdistan’a taşımayın

Irak Erbil’deki Türk Başkonsolosluğu görevlisinin hayatını kaybettiği saldırının zanlılarından sorumlular önceki gün yakalanmıştı. Dün Rudaw’a konuşan Mesud Barzani, bölgedeki güvenlik yetkililerini kebrik etti. Barzani, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Halkımız ve güvenlik güçleri Kürdistan’ın terör merkezi olamayacağını ve hiçbir suçlunun Kürdistan halkı ve güvenlik güçlerinden kaçamayacağını ispat etti. Aynı zamanda tüm taraflardan sorunlarını Kürdistan’a taşımamalarını ve Kürdistan halkının zarar görmesine sebep olmamalarını istiyorum.”

Erbil’in yeni ve lüks mahallerinden Empire City’de 17 Temmuz 2019 günü öğlen saatlerinde bir restoranta gerçekleştirilen saldırıda, Türk diplomat Osman Köse ile Neriman Osman ve Beşdar Ramazan hayatını kaybetmişti. Saldırının faillerinden birinin Mazlum Dağ olduğu açıklanmıştı. Erbil saldırısının baş faillerinden Mazlum Dağ ve kendisine yardım eden Muhammed Bisiksız, IKBY’ye bağlı güvenlik birimleri tarafından yakalanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X