Başarıya değil armaya koşuyorlar

Bursaspor ve Fenerbahçe ligde oldukça sıkıntılı bir süreç geçiriyor ancak taraftar ortalamalarında zirveye oynuyor.

Başarıya değil armaya koşuyorlar

Yeşil beyazlı kulübün son Galatasaray maçını 30 bin 708 taraftar takip etti. Timsah 20 bin 80 ortalamayla tuttururken, tarihinin en kötü dönemini yaşayan Fenerbahçe 35 bin 828’le ilk sırada yer alıyor. 

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 26 haftalık süreçte taraftar sayıları açıklandı. Son 5 sezonun en yüksek seyirci ortalamasının yakalandığı sezonda, Bursaspor, 20 bin 80 ortalama ile maçlarını oynadı. Süper Lig’de bu sezon kötü günler yaşayan Fenerbahçe, 35 bin 828 seyirci ortalamasıyla ligin en fazla seyirci çeken takımı oldu. Fenerbahçe’yi, 34 bin 398 ortalama ile Galatasaray takip ederken, Beşiktaş 30 bin 167 seyirci ortalamasıyla üçüncü sırada yer aldı.

TAMAMEN DOLDURAMADIK

Trabzonspor 26 bin 051, Bursaspor 20 bin 080 ve Konyaspor da 17 bin 473 ortalamayla ilk 6’da yer alan diğer kulüpler oldu. Bursaspor’un son Galatasaray randevusunda ise tribünlerde 30 bin 708 taraftar vardı. Yeşil beyazlı kulübün maçlarını oynamaya başladığı Büyükşehir Belediye Stadı’nın bugüne kadar tamamen dolduramaması da diğer bir ayrıntı. Yeni stadyumdaki en çok taraftar 38 bin 108 ile geçen sezonki Fenerbahçe karşılaşmasıydı. 

LİDERE BAK LİDERE

Ligin zirvesinde yer alan Medipol Başakşehir ise maçlarını adeta boş tribünlere oynuyor. Abdullah AVcı’nın talebeleri şampiyonluk yolunda hızla ilerlerken ve en yakın rakibi Galatasaray’a 6 puan fark atmışken, maç başına 4 bin 142 seyirci ortalaması yakaladı ve bu alanda 17. sırada yer aldı. Başakşehir’in altında yer alan diğer kulüp 2 bin 891 ortalama ile Mustafa Denizli yönetimindeki Kasımpaşa oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X