Başbakan açıkladı! Tek vaka için 7 günlük karantina…

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkenin en büyük şehri olan Auckland’de tespit edilen tek koronavirüs vakası nedeniyle kentte 7günlük karantina ilan etti. Ülkede Kovid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana toplam 2 bin 372 koronavirüs vakası tespit edilirken, 26 kişi hayatını kaybetti.

Başbakan açıkladı! Tek vaka için 7 günlük karantina…

Yeni Zelanda’da yalnızca bir kişide koronavirüs vakası tespit edilmesi üzerine ülkenin en büyük şehri Auckland’de 7 gün karantina ilan edildi. Basın toplantısı düzenleyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern tedbirlerin yarın yürürlüğe gireceğini söyledi.

Ülkenin geri kalan kentinde halka açık alanlarda Seviye 2 kısıtlamalarına tabi olmaya devam edeceğini belirten Ardern, ” Hepimiz bir daha olmaz hissine kapılıyoruz. Dikkat etmek zorundayız. Birlikte bu sorunu da aşacağız” diye konuştu.

5 milyon nüfuslu Yeni Zelanda’da Kovid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana toplam 2 bin 372 koronavirüs vakası tespit edilirken, 26 kişi hayatını kaybetti.

 DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X