Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır’a gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım, pazar günü Diyarbakır’a gidecek. Ziyarette Yıldırım’ın terör operasyonlarının yapıldığı bölgelere yönelik yatırım ve teşvik paketini açıklaması bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır’a gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım, 4 Eylül Pazar günü Diyarbakır’a gidecek.

Yıldırım, kısa bir süre önce Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada terör operasyonlarının yapıldığı bölgelere yönelik yatırım ve teşvik paketinin tamamlandığını, detayları ise bölgedeki bir ilde açıklayacağını söylemişti.

Açıklamanın yapılacağı ilin Diyarbakır olduğu ortaya çıktı. 

Beraberindeki çok sayıda bakanla birlikte Diyarbakır’a gidecek olan Yıldırım’ın yatırım ve teşvik paketinin detaylarını paylaşması bekleniyor.

Ziyaretin günübirlik yapılacağı öğrenildi.

20 KENTİ KAPSIYOR

20 kenti kapsayan paketle, tarım, ulaşım, enerji, sağlık, turizm ve eğitim gibi alanlarda yatırımcıya teşvik verilecek. Teşvik verilecek sektörler ilin nüfusu, ihtiyaçları ve alt yapısı gözönüne alınarak belirlenecek. Bazı illerde tarım sektörüne ağırlık verilirken bazı illerde sanayi yatırımları ön planda olacak.

2019’a kadar devam edecek teşvik paketiyle kurulan işletme ve fabrikaların ürünlerinin pazarlanması için de devlet desteği sağlanacak. Paketin içinde, kadınlara ve gençlere dönük özel teşviklerin de pakette yer alacağı belirtiliyor.

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELECEK

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Diyarbakır ziyareti kapsamında, terörden temizlenen bölgelere yönelik uygulanan Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı kapsamında başlatılan çalışmalarla ilgili de incelemelerde bulunacak.

Yıldırım’ın, ziyaretinde, ayrıca vatandaşlarla buluşması da bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X