Başbakan Davutoğlu’ndan “Enerji Verimliliği” mesajı

Başbakan Davutoğlu, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Enerji etkinliğini arttıracak politikalar sayesinde Türkiye, büyüme istikrarını daha güçlü bir şekilde sürdürme imkanına kavuşacak” dedi.

Başbakan Davutoğlu’ndan “Enerji Verimliliği” mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Enerji kullanımı ve tüketiminde sağlanacak tasarruf ve enerji etkinliğini arttıracak politikalar sayesinde Türkiye, yakaladığı büyüme istikrarını daha güçlü bir şekilde sürdürme imkanına kavuşacak” değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, hızla globalleşen dünyada yaşanan kaynak sıkıntısının, sosyal ve ekonomik gelişme ile kalkınmanın can damarı olan enerjinin önemini her geçen gün daha da arttırdığına dikkati çekti. 

Enerjinin endüstriyel ilerlemenin ve ekonomik kalkınmanın en önemli dinamiklerinden birisi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Türkiye’nin dünya ekonomileri arasında ilk 10’a girme hedefiyle birlikte hızla gelişen ve buna bağlı olarak da enerji tüketimi sürekli artan bir ülke olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin hem enerji üretimini artırmaya hem de enerjiyi verimli kullanmaya büyük önem verdiğine işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

“İnanıyorum ki, enerji kullanımı ve tüketiminde sağlanacak tasarruf ve enerji etkinliğini arttıracak politikalar sayesinde Türkiye, yakaladığı büyüme istikrarını daha güçlü bir şekilde sürdürme imkanına kavuşacaktır. Hükümet olarak, enerji politikamızın temel amacı, rekabetin oluştuğu şeffaf bir serbest piyasa mekanizmasıyla artan nüfusumuzun ve hızla gelişen ekonomimizin enerji ihtiyacının sürekli, kaliteli, güvenli ve uygun maliyetlerle temin edilmesidir. Enerji konusunun yadsınamaz derecede önemli bir konu olduğunu bu anlamlı haftada bir kez daha hatırlayarak, hepimiz verimlilik bilincine sahip olmalı, israfın her türlüsünden kaçınmalıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X