Başbakan şehitleri gözyaşlarıyla uğurladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen askerler için Van’da tören düzenlendi. Törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

Başbakan şehitleri gözyaşlarıyla uğurladı

Dağlıca’daki hain saldırıda hayatını kaybeden askerlerden  İlk olarak , Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere, Piyade Çavuş Tolga Artug, Piyade Er Adnan Ergen ve Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer için tören düzenlendi. 6 askerimizin cenazeleriyse sabah saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Şehit askelerin özgeçmişlerinin tek tek okunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından dua okundu.

Şehitler için düzenlenen törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu gözyaşlarına hakim olamadı. Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu, bugün kardeşlik günü olduğunu belirterek, “Allah şahit olsun , emanetine bu vatanın birliği beraberliği için dökülen her kanın hesabı sorulacak. Mekanınız Sarıkamış şehitlerinin mekanı olsun, o mekanı Allah bize de nasip etsin” diye konuştu. 

Başbakan Davutoğlu, “Şehitlerimizi uğurlamak için gelenler bugün buradadır. Şehitlerimizi uğurluyoruz, onlara rahmet, aileleri başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Milletimizin başı dik olacak daha önce bu topraklarda ezanımız, kuranımızı, vatanımızı korumak için şehit olanların torunlarıyız, başımız sağ olsun ama dik olsun. Nice hainler yüzyıl önce Van işgal edildiğinde hainler vardı, ama Vanlılar o zaman başlarını kaldırdılar. ‘Vanlıyım, şanlıyım, kılıcı kanlıyım’ dedi. Eminim Vanlı kardeşlerimiz o günkü hainlere karsı nasıl başını dik tutmuşsa bugün de başları diktir. Çok kapsamlı bir saldırı ile bu topraklara karşı çeteleri devreye soktular. Suruç’ta vatandaşlarımız katledildi. Askerimizi, polisimizi şehit ettiler. Yüz yıl önceki istiklal harbi için nasıl bir araya geldiysek, bugün de bu çetelere karşı omuz omuza vermek sorundayız. Hainlere karşı hep beraber durmalıyız. Omuz omuza vereceğiz, hep beraber bu topraklarda bin yıllık kardeşliğimizi sürdüreceğiz. Bu çetelere karşı hep beraber olalım. Kahraman askerlerimiz, polisimiz 23 Temmuz’dan bu yana bu çetelere karşı kahramanca mücadele ediyor. Milletimizin huzuru için kahramanca mücadele ediyorlar, ülkemizin bütünlüğünü korumak için. Dağlıca ile Yüksekova arasında halkımızın rahat seyahat etmesi için mücadele etti şehitlerimiz. Yurdun farklı kesimlerinden geldiler. Milletimizin, Yüksekovalıların huzur içinde seyahat edebilmesi için mücadele ettiler. Tuzaklarla mayınlarla puslu havada ortaya çıkan çakallar gibi harekete geçtiler. dedi.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Iğdır’da harekete geçtiler. İnancımızı sarsmak ve Türkiye’yi şehir şehir, sokak sokak çatışmaların içine sokmak istiyorlar. Onlara sesleniyorum, bu toprakların her yeri emniyet içerisinde olana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Van Gölü şahit olsun ki şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız. Asırlarca bu topraklarda olduğu gibi son şehit olanların arasında Türk de Kürt de sunni de alevi de var. Şehitlerimize karşı vakur bir şekilde Türk Kürt omuz omuza duracağız. Onların oyunlarını bozacağız. Bu topraklarda kardeşler arasına fitne sokulmasına izin vermeyeceğiz. Bu zor günlerde de omuz omuza vermeliyiz. Birliğimizi beraberliğimizi gösterelim, hangi siyasi görüşte olursak olalım bu haince saldırılara karşı omuz omuza duralım” dedi. 

Konuşmanın ardından 5 asker uçakla Kars, Ankara, Manisa ve Muğla’ya gönderildi. İkinci grup olarak Bakım Astsubay Mustafa Özdemir, Piyade Er Cihan Aksarı, Piyade Onbaşı Fatih Duru, Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen ve Piyade Er Uğur Yıldız için de basına kapalı olarak tören düzenlenerek memleketlerine gönderilecek. 

Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,Van Valisi İbrahim Taşyapan ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Piyade Er Resul Coşkun, Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, Piyade Er Muharrem Öksüz, Bakım Üstçavuş Okan Taşan, Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı ve Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün’ün cenazeleri de sabah saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X