Başbakan’dan şeker fabrikaları açıklaması

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle alakalı konuşan Başbakan Yıldırım, nişasta bazlı şeker üretiminin denetleneceğini ifade etti.

Başbakan’dan şeker fabrikaları açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Cuma Namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Irak’ta PKK’ya operasyon olacak mı? sorusuna, “Kuzey Irak bölgesine ne zaman ihtiyaç duyulursa o zaman operasyon yapılıyor. Irak ile PKK’nın yok edilmesi konusunda yakın bir gelecekte daha iyi bir iş birliği gerçekleştirmiş oluruz. PKK’ya operasyonda Irak ile temas halindeyiz” dedi.

“Nişasta bazlı şeker üretimini sıkı denetim altına alacağız”

Şeker fabrikalarının kapatılacağı konusunda açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “Bu özelleştirmede çalışanların hepsinin hakkı gözetiliyor. Fabrikasında 5 yıl çalışma garantisi var. Bu tercihi çalışanın kendisi yapacak. Bu fabrikalar en az 5 sene üretim yapacak. Kapatılmayacak. Fabrikaların değerli arsaları var, satılıyor iddiaları da külliyen yalandır. Bunun doğrusu, fabrikanın ihtiyacı kadar arsa verilecektir. Ayrıca bir fabrika üretim yapmazsa teminatı nakde çevrilecek ve devam edilecek. Bu fabrikalar daha fazla kapasite ile çalılacak. Özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Bir fabrika üretim yapmazsa teminat mektubu var. Ciddi anlamda teminat alıyoruz. Nişasta bazlı şeker üretimini sıkı denetim altına alacağız. Şeker fabrika çalışanlarımız asla bir mağduriyet yaşamayacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X