Basın İlan Kurumu’nun bir cezalandırma kurumu olmadığını, Türk basınının en büyük destekçisi olduğunu ifade eden Erkılınç, yerel gazete sahiplerinin, işlerini geliştirmeleri, sadece basılı yayınlarla kalmayıp internet gazeteciliğine yönelmesi gerektiğine işaret etti.
Erkılınç, ekim ayında TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi planlanan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili de ‘Değişiklik teklifinin basın camiası için getirdiği en önemli yenilik, internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasıdır. Artık internet siteleri de süreli yayın sayılacak, resmi ilan yayımlayacak ve çalışanları basın kartı alabilecekler. Yasa çıktığında resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerimize ait internet sitelerinin elbette kazanılmış hak anlamında bir ayrıcalığı da olacak” diye konuştu.
“DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EDİLMELİ”
Cavit Erkılınç, son yasa teklifi çerçevesinde BİK’in kamu kurumu olmasına rağmen farklı zemine çekilerek birçok tartışmanın öznesi haline getirilmeye çalışıldığını dile getirerek, ‘Hatta Basın İlan Kurumu hakkında medyayı baskı altına almak için kurulmuş yeni bir kurum imajı çiziliyor. Yaklaşık 60 yılı aşkın sürede, her dönemde fikir ve içerik farkı gözetmeksizin aracılık hizmetini başarıyla yürüttü ve yürütmeye de devam edecek. Yalan haber, dezenformasyon ve beşinci kol faaliyetlerinde basınımızı bir araç gibi kullanmaya çalışanların, Basın İlan Kurumu’nu hedef alması bizler için sürpriz değil. Unutmayalım ki burada en büyük zararı basınımız görüyor. Medyanın güvenilirliğine ilişkin tartışmalar yaşanıyor. Basınımız dezenformasyonla mücadele etmeli ve güvenilir olduğu günlere tekrar kavuşmalıdır diye ümit ediyoruz” dedi. (AA)