Başkan açıkladı… 3 aylık süre verildi: Sonucuna katlanırlar

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, inşaat çalışmaları durma noktasında devam eden T2 tramvay hattında 3 aylık son bir süre belirlediklerini belirterek, “Bana sorarsanız, yetişmez. Sonucu ne olur derseniz, sonucuna katlanırlar” dedi.

Başkan açıkladı… 3 aylık süre verildi: Sonucuna katlanırlar

Büyükşehir Belediye’nin Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Ankara Yolu’ndaki meclis binasında yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yönettiği oturumda, T2 tramvay hattında sürdürülen çalışmalar ile Bursaspor’un stadyum kira borcu gündeme geldi. Mecliste, Büyükşehir Belediyesi tarafından periyodik olarak sürdürülen fakat bir müddet ara verilen Bereket Sofrası Buluşmaları konusu da görüşüldü. Başkan Aktaş, her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilen, vatandaşın nabzının ölçüldüğü etkinliğin Cuma günü sabah namazıyla birlikte Yeşil Camii’nden tekrar başlatılacağını söyledi.

“Sonucuna katlanırlar” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Eylül ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada,T2 tramvay hattının inşasıyla ilgili müteahhit firma yetkililerine 3 aylık son bir süre verdiklerini açıkladı. T2 hattının 8 bin 100 metre uzunluğunda, 700 metresi yer altında 7 bin 400 metresi de yer üstünde bulunan, 4 kilometresi Demirtaş OSB ile bağlantılı bir uygulama olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Ringin bir ucu Kent Meydanı diğer ucu ise terminal içerisinde. Firma çalışıyor ama terminal içerisindeki basit ray inşaatları ile alakalı çalışıyor. Mücbir sebeplerden dolayı Ocak 2019 tarihini verdik. Bana sorarsanız yetişmez. Sonucu ne olur bilemem. Sonucuna katlanırlar” diye konuştu.

“Dolardaki artışın tazmini mümkün değil”

Başkan Aktaş, açıklamasında, T2 tramvay hattıyla ilgili dolar kurunda meydana gelen artışa da değindi. Dövizdeki artıştan doğan zararları Büyükşehir Belediyesi olarak karşılamalarının mümkün olmadığını kaydeden Başkan Aktaş, “Devlet sistem geliştirirse, bunu kamuoyuyla paylaşırız. Proje yüzde 75-80’ler civarında. Kurumun zarara girmemesi adına hukuki çerçevede ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Bursaspor’la kira borcuna karşı mahsuplaşma

Başkan Aktaş, yaptığı konuşmada, Bursaspor’un stadyum kirası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne olan borcuna da değindi. Bursaspor’un her Süper Lig kulübü gibi mali sıkıntılarının bulunduğunu ve bunun giderilmesi noktasında kurum olarak gereken desteği sağladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Borç konusunda mahsuplaşma olabilir mi, olabilir. Kiranın ödenmemesiyle ilgili borç silme yoluna gitmeyiz. Kanuni çerçevede uygulama yaparız. Loca almak gibi” ifadelerini kullandı.

Başkan Aktaş, sözlerinin sonunda, bir süredir ara verilen Bereket Sofrası Buluşmaları’nın Cuma gününden itibaren tekrar start alacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X