Başkan Aktaş’tan İpek Yolu Film Festivali kararı!

Türk sinemasını desteklemek ve film üretimini teşvik etmek amacıyla 10 yıl önce başlayan İpek Yolu Film Festivali tekrar hayata geçiyor.

Başkan Aktaş’tan İpek Yolu Film Festivali kararı!

Zengin bir film programı ve yan etkinlikleri ile Bursalılardan ve medyadan büyük ilgi gören, “İpek Yolu Film Festivali” için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, flaş bir karar aldı.

Başkan Aktaş’ın kararını Olay Gazetesi yazarı Mustafa Özdal “İpek Yolu Film Festivali yeniden…” başlığıyla bugünkü köşesinden duyurdu.

İşte Özdal’ın yazısının ilgili kısmı:

Türk sinemasını  ve film üretimini desteklemek amacıyla 10 yıl önce hayata geçmişti.

Bir Antalya’nın Altın Portakal’ı, Adana’nın Altın Koza’sı değildi henüz ama emekliyordu ve gelecek vadediyordu hiç kuşkusuz.

Bursa projesinin tanıtım toplantısının Çırağan Sarayı’nda yapılması zamanında epey eleştirilse de, İstanbul’un Türkiye’nin merkezi olduğunu bilen zamanın belediye yönetimi, tenkitlere aldırmadan yoluna devam etti.

Yavaş yavaş yaygın medyanın da gündemine girdi bu önemli organizasyon.

Tanıtım toplantısı Boğaz manzaralı Çırağan Sarayı’nda, festival ise

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılıyordu.

AKKM’nin girişine serilen kırmızı halıdan geçen ne Yeşilçam’ın emektarları ve yeni yüzleri, ne onların fotoğraflarını çeken gazeteciler ve ne de içerideki konuklar, 1 yıl sonra bu görkemli organizasyonun son bulacağını biliyordu.

2009’da İpek Yolu Film Festivali, kağıt üzerinde olmasa da fiilen sona erdirilmişti yeni belediye yönetimin aldığı kararla.

Yıl 2018…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, flaş bir karar aldı.

İpek Yolu Film Festivali devam etmeli” diyor Başkan Aktaş.

Önceki gün yaygın televizyon kanallarında Bursa’nın turizm vizyonuyla ilgiliyle açıklamalar yaptı Aktaş.

Dün de ben, yeni turizm vizyonu kapsamında İpek Yolu Film Festivali‘ni sordum.

Aktaş da festivalin, yeniden başlamasından yana olduğunu içtenlikle ifade etti.

Bana göre olmalı. Bu yıl değil, ancak gelecek dönem düşünüyoruz” diyen Aktaş, “Fotofest’in açılışında da belirttim. Bursa’nın uluslararası organizasyonlara ihtiyacı var” sözleriyle, İpek Yolu Film Festivali’nin gelecek dönem başlayacağının işaretini verdi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X