Başkan Altepe’den ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray istasyonuna ücretsiz girmek isteyen kişilerce bıçaklı saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Güvenlik Görevlisi Rıdvan Özdemir’i evinde ziyaret etti. Başkan Altepe, Büyükşehir çalışanı Özdemir’e geçmiş

Başkan Altepe’den ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Başkan Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’la birlikte, Güvenlik Görevlisi Rıdvan Özdemir’i Kestel’deki evinde ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, saldırganların kültürden ve medeniyetten yoksun insanlar olduğunu ifade etti.

Şehrin en medeni yatırımı metroda böyle bir olayın yaşanmasının herkesi şaşırttığını belirten Başkan Altepe, “Normalde bu tür yerlerde güvenlik görevlilerinin olmaması gerekiyor. Ama bizim ülkemizde maalesef bu tür olaylar yaşanabiliyor. Bunlar kültürden ve medeniyetten yoksun insanlar. ‘Büyük geçmiş olsun’ diyoruz” dedi.

Başkan Altepe, şehrin sorunlarının kısa sürede giderilebilmesi için vatandaşın da olaylara müdahil olması gerektiğini savundu. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığıyla hareket etmenin yanlış olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Eğer olaya böyle baksaydık, 15 Temmuz’da ülkemiz elden gitmişti. Bu tür hadiselerde Bursalıların duruma hakim olması gerekiyor. Saldırı gerçekleştiği anda kimsenin ilgilenmemiş bizleri üzüyor. Bursalı hemşerilerimizi bu ve benzeri olaylar konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yaşanan saldırının ‘özel güvenlik görevlilerinin kendilerini savunabilmesi adına’ yeni adımlar atılması gerektiğini kendilerine gösterdiğini ifade eden Başkan Altepe, bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmak için girişimlere başlayacaklarını söyledi.

Güvenlik Görevlisi Rıdvan Özdemir ise, ziyareti nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Başkan Altepe’ye olay anını anlatan Özdemir, polise verilen yetkilerin yüzde 70’inin kendilerine verilmesi durumunda bu tür olayların meydana gelmesinin imkansız olacağını dile getirdi.

Yıldırım ilçesindeki Mimar Sinan Metro İstasyonu’ndaki turnikelerin üzerinden atlayıp tirene ücretsiz binmek isteyen 4 kişi, kendilerine engel olmaya çalışan Rıdvan Özdemir’i bıçakla yaralamıştı.

Ağır yaralanan Özdemir, olayın ardından vatandaşlarca Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X