Başkan Bozbey’den ‘eko sistem’ çağrısı

İstanbul`da gerçekleştirilen `Yeşil İş 2014`e konuşmacı olarak katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi`nin yenilenebilir enerji ile ilgili projelerini paylaştı.

Başkan Bozbey’den ‘eko sistem’ çağrısı
2030 yılına kadar Türkiye’nin 1.4 trilyon dolar enerji ithalinin ön görüldüğünü ifade eden Başkan Bozbey, yalnızca Nilüfer Belediyesi’nin, sadece başlangıç projeleriyle yılda 11 milyon TL’lik tasarruf sağlayabileceğini, bu durum genele yansıtıldığında ise Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlılığının azalacağını kaydetti.
 
ÜRETİRKEN KİRLETİYORUZ…
 
Üretirken kirletmenin çağımızın en önemli sorunu olduğunun altını çizen Bozbey, “Bize bir tevazu devrimi şart. Ego sistemden eko sisteme geçmemiz gerekiyor” çağrısını yaptı.
 
Nilüfer Belediyesi olarak, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konusunda uzun süredir projeler hazırladıklarını, “Enerji Yönetim Kurulu’nu oluşturarak, “Enerji Bürosu”nu kurduklarını hatırlatan Başkan Bozbey, “Bütün bu projelerimiz, eylemlerimiz, insanlığın doğayla uyum içinde yaşadığı bir geleceğin kurulması içindir. Çünkü, gelecek ya yeşil olacak, ya da hiç olmayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X