Başkan Dündar’dan ‘Tahtakale’ açıklaması

Tahtakale Çarşısı’nda 80 yaşındaki bir kadının ürünlerine zabıta tarafından el konulmasına dair sosyal medyada görüntüler yer almıştı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar açıklama yaptı.

Başkan Dündar’dan ‘Tahtakale’ açıklaması

İHA’nın haberine göre, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilenen 500 yıllık geçmişi bulunan Tahtakale Meydanı’nda tezgah açan köylülerin ürünleri zabıta ekipleri tarafından toplandı.

Zabıtanın çalışması sırasında kaydedilen 80 yaşındaki kadının görüntüsü ise sosyal medyada çeşitli tartışmalara neden olmuştu.

aw804110_04.jpg

Dündar’dan açıklama

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nı baştan aşağıya yenilediklerini belirterek, şunları dile getirdi:

“Asırlardır farklı meslek kollarını kucaklayan ve günümüzde köylü pazarı olarak hizmet veren tarihi çarşıda, esnafın ve köylülerin daha sağlıklı şartlarda ticaret yapmasını sağlamak adına 54 dükkandan 49’unun cephesini yeniledik. Restorasyon çalışmaları sırasında çürük olduğu tespit edilen 5 dükkanı da aslına uygun şekilde yenileyeceğiz. Dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, dükkan camekanları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları tamamen değişti. Dükkanların önündeki açılır kapanır tenteler çarşının dokusuna uygun şekilde yapıldı. Tarihi çarşıdaki cephesi özgün taş duvar olan yüzey ve kemerler, aslına uygun şekilde yeniden restore edilerek gün yüzüne çıkarıldı. Çarşı içerisinde bulunan han kısmının kalıntıları aslına uygun şekilde restore edildi. Bu yenilemelerle birlikte Tahtakale Meydanı’nda yaşanan esnaf ve trafik yoğunluğundan dolayı da bazı düzenlemeler getirdik. Dağ köylerinden gelen vatandaşlarımızın kendi ürettikleri ürünlerini satabilmesi adına meydanda bir alan oluşturduk. Saat 13.00’e kadar bu alanda köylü vatandaşlarımızın satış yapmalarına imkan sağladık.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X