Başkan Erdem’den ‘kentsel dönüşüm’ açıklaması

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ‘Nilüferliler kentsel dönüşüm istemiyor. İnsanlar yaşadıkları konutlardan memnunlar’ dedi.

Başkan Erdem’den ‘kentsel dönüşüm’ açıklaması

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile röportaj yaptı.

Özdal, Başkan Erdem ile yaptığı röportajı bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Erdem: ‘Nilüfer’de kentsel dönüşüme ihtiyaç yok’

Önceki gün Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i, Halk Evi’nde ziyaret ettim.

Ziyaret diye yazdığıma bakmayın, aslında söyleşi amaçlı bir buluşmaydı.

Erdem, belediyenin mali durumundan, kentsel dönüşüme, Bozbey ile arasının bozuk olduğu iddialarından, belediyedeki değişime, Dubai projesinden, ilçe kongresine kadar sorularıma sarsıcı yanıtlar verdi.

Biliyorsunuz Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer’de yarım kalan 5 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylayacağı plan değişikliğiyle çözeceklerini söylemişti.

Peki Erdem ne düşünüyor?

Erdem, söz konusu plan değişikliği konusunda bilgisi olmadığı için net yanıt veremediğini belirtti.

Ayrıca sarsıcı bir iddia ortaya attı:

Nilüferliler kentsel dönüşüm istemiyor ve aslında Nilüfer’de kentsel dönüşüme ihtiyaç yok.

Erdem tam olarak şunları söyledi:

“Aktaş’ın belirttiği plan değişikliği ne ifade ediyor bilmiyorum. Nilüfer’de evleri yıkılmış ancak yapılmamış binalar nedeniyle mağdur olan yüzlerce insan var. Geçmiş yıllarda bu işin plan bütünlüğü içinde çözülmesi gerektiğini teklif etmiştik ama itiraz olursa planların tamamının iptal edileceği endişesiyle teklifimiz reddedilmişti. Teklifimiz kabul edilseydi işler bu noktada olmazdı. Ama aslında yaptırdığımız anketlerde Nilüferlilerin kentsel dönüşüm istemediklerini biliyoruz. İnsanlar yaşadıkları konutlardan memnunlar. Zaten eski köy dokusunu barındıran Fethiye, Esentepe, Işıktepe, Karaman dışında Nilüfer’in yapıları yeni. Kentsel dönüşüme ihtiyaç olmayan bir ilçede, kentsel dönüşümün yüzde 90’ının Nilüfer’de olmasının takdirini halkımıza bırakıyorum.

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X