Başkan Fırat’tan Sağduyu Çağrısı

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Rasim Fırat, ülkede yaşanan terör olaylarını lanetledi ve sağduyu çağrısında bulundu. Şer…

Başkan Fırat’tan Sağduyu Çağrısı

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Rasim Fırat, ülkede yaşanan terör olaylarını lanetledi ve sağduyu çağrısında bulundu. Şer odaklarının bin yıldır birlikte yaşayan Türk-Kürt kardeşliğini hedef aldığını belirten Başkan Fırat, “Yaşadığımız bu süreçte sağduyu olmak, tahriklere kapılmamak gerek. Bizi bölmek isteyenlere bu fırsatı vermemeliyiz” dedi. Türkiye’de son günlerde artan terör olaylarının herkesi derinden yaraladığını belirten ESOB Başkanı Rasim Fırat, hain saldırılarda hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Terörün dini, dili ve ırkı olmadığını anımsatan Başkan Fırat, büyük Türk milletinin bu beladan kurtulabilecek güçte olduğunu vurguladı. Kandan beslenen şer zihniyetin bin yıllık Türk – Kürt kardeşliğini hedef aldığını ifade eden Başkan Fırat, “Bu büyük millet birlik ve beraberliğine sahip çıktığı sürece terörün üstesinden gelebilecek kudrete sahiptir. Vatan toprağımızda birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan, bizi bölmek isteyenler her zaman ki gibi hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Yaşanan her olay elbette ki yüreğimizi dağlamakta, acımızı kat be kat artırmaktadır. Ancak verdiğimiz ve vereceğimiz tepkilerde çok dikkatli ve sağduyulu olmalıyız. İç karışıklık çıkararak, kardeşi kardeşe düşürmek isteyen bu zihniyetin oyununa gelmemeliyiz” dedi. Terör olaylarının Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki esnafı kepenk kapatma noktasına getirdiğinin de altını çizen Başkan Rasim Fırat, şöyle dedi: “Özellikle Güneydoğu bölgemizde il ve ilçe merkezlerine taşan çatışmalar ve ardından alınan sokağa çıkma yasakları kentlerin ekonomisini ciddi şekilde sarstı. Bölgedeki birçok esnaf iş yapamaz ve çarklarını döndüremez duruma geldi. Türkiye’nin birliğine, milletimizin huzuruna yönelik bu saldırıları bir kez daha lanetliyor, bir an önce sona ermesini arzu ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X