Başkan Taban Mesajı Tekerlekli Sandalye İle Verdi: ‘Engel Olmayalım’

25 Ekim Spina Bifidalılar Günü kapsamında engelli vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına protokol üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Alper Taban, tekerlekli sandalyeye bindi.

Başkan Taban Mesajı Tekerlekli Sandalye İle Verdi: ‘Engel Olmayalım’

25 Ekim Spina Bifidalılar Günü kapsamında engelli vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına protokol üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Alper Taban, tekerlekli sandalyeye bindi. Cadde boyunca engelli araçlarıyla yapılan yürüyüşle engeller de yerinde tespit edildi.

256 Ekim Spina Bifidalılar Günü, İnegöl’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinlikler kapsamında Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve engelli vatandaşlar ile aileleri, Atatürk Bulvarı üzerinde farkındalık yürüyüşü yaştı. Ancak bu yürüyüş, önceki yıllarda yapılan yürüyüşlerden farklı oldu. Protokol üyeleri de tekerlekli sandalyelere binerek engelli bireyler gibi yolculuk yapıp hem yolda karşılaşılan engelleri tespit etti hem de tüm vatandaşlara tekerlekli sandalye üzerinde “Engelli vatandaşlara siz de engel olmayın” mesajı verildi.

8230_41572089835.jpg

ONLAR BUNU HER GÜN YAŞIYOR

Belediye önünden başlayıp Atatürk Bulvarı üzerinden hükümet konağına kadar devam eden farkındalık yürüyüşünün sonunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün 25 Ekim Spina Bifidalılar Günü. Onların bu farkındalık gününde onları anlayabilmek, destek olabilmek adına dernek yöneticilerimiz ve Başkanlarımızla çalışıp çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerden biri de tekerlekli sandalyelere onlar gibi binerek hem farkındalık oluşturmak hem karşımıza çıkan engelleri görmek. Onları daya iyi anlayabilmek adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Çok da faydalı olduğunu düşünüyorum. Onlar bunu her gün yaşıyorlar. İnşallah bu eksiklerimizi gidermek bizim önceliğimiz. Engelsiz kent İnegöl diye bir çalışma başlattık. Bu eksikleri hızlı hızlı gidermek zorundayız. Şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olabilmeleri adına bu çalışmayı yaptık. Özellikle rampaların önlerine araçlarımızı park etmeyerek engelli vatandaşlarımızın rahatça gezmesini sağlamamız gerekiyor. Spina Bifida ile ilgili de hazırlanan broşürleri nikah dairemizde dünya evine giren çiftlerimize takdim ederek bu konuda bilinçli ve farkında olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu da çok yerinde bir çalışma olacak” dedi.

8230_11572089834.jpg

HEP BİRLİKTE SAHİPLENMELİYİZ

Kaymakam Şükrü Görücü ise güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade ederek; “Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ülkemizde bu konuda devletimizin aldığı tedbirlerin yanı sıra diğer kurum ve kuruluşlarında büyük katkıları var. Belediye Başkanımız da açıkladı. İlçemizde ulaşım konusunda engelli vatandaşlarımıza gereken duyarlılığı sağladığımızda bunu başarmış olacağız. Hep birlikte bu işi sahiplenirsek başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok. Hepimiz bir engelli adayıyız. Bunu herkes söylüyor ama uygulamada ne yaptığımıza da bakmamız lazım” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X