Baskıya dayanamadı

Amerika İç Güvenlik Bakanı Kirsten Nielsen, göreve gelmesinin 16. ayında istifa etti.

Baskıya dayanamadı

Nielsen Meksika sınırında yaşananlar nedeniyle oluşan kamuoyu tepkileri ve Beyaz Saray’dan gelen baskılara daha fazla dayanamadı.

Nielsen Başkan Donald Trump’a sunduğu istifa mektubunda “Ülkenin iç güvenliği konusunda yeni bir dönemde sağladığımız ilerlemeye rağmen benim için kenara çekilme zamanının geldiğine karar verdim” ifadelerini kullandı.
Beyaz Saray yetkilileri Trump’ın, ülkeye girmeye çalışan göçmenlerin sayısının yeterince düşürülememesi nedeniyle sık sık İç Güvenlik Bakanı Nielsen’e karşı sesini yükselttiğini söylüyorlar.

Nielsen, Amerika’ya geçen göçmen ailelerin çocuklarından ayrılması uygulaması nedeniyle çok sert eleştirilere maruz kalmıştı.Binlerce çocuk ailelerinden ayrıldı ve tesislerde tutulmaya başladı. Nielsen bu uygulamanın yürürlüğe koyulmasından sorumluydu.

Trump Twitter’dan yaptığı açıklamada Nielsen’e teşekkür ederken onun yerine göreveAmerika Sınır ve Gümrük Muhafaza Komiseri Kevin McAleenan’ın getirildiğini duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X