Batı yaptırım uyguluyor, Putin, Çin’e gidiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’in Japonya’ya karşı elde ettiği zaferin 70’inci yıl dönümü vesilesi ile 3 Eylül’de yapılacak törenlere katılmak üzere Pekin’e gidiyor. Çin Dışişleri Bakanlığı, törenlerin en değerli konuğunun Rusya Devlet Başkanı P

Batı yaptırım uyguluyor, Putin, Çin’e gidiyor

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya, Ortadoğu, Asya ve Çin’le yeni stratejik ortaklıklar geliştiriyor. Putin’in Çin ziyaretinde askeri, ticari ve enerji alanında 30 kadar anlaşma imzalanması planlanıyor.

Ziyaret öncesi Çin haber ajansı Xinhau’ya açıklamada bulunan Putin, çok kutuplu dünyanın kurulmasında Pekin-Moskova ortaklığının kilit öneme sahip olduğunu vurguladı. Putin’e göre iki ülke ilişkileri tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Putin ziyaretinin ilk gününde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile resmi akşam yemeği programına katılacak ve diğer yetkililerle ikili ve heyetler arası görüşmeler yapacak. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, görüşmelerde ticari ve ekonomik işbirliğinin öne çıkacağını söyledi.

RUS ORDUSU İLK KEZ TİANANMEN MEYDANI’NDA

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı kazanılan zaferin 70’inci yılında Kızıl Meydan’da yapılan törenlere katılan Çin ordusuna Rusya sürpriz yapacak. Rus ordusu da Çin’in Japonya’ya karşı kazandığı zaferin 70’inci yıl dönümünde Tinanmen Meydanı’ndan düzenlenen törenlere katılacak.

Törenlere 12 bin Çinli askerin yanı sıra 30 ayrı ülkeden askerlerin katılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X