Batıyı bir arada tutmak

Her yıl Bayerischer Hof Oteli’nde yapılan Münih Güvenlik Konferansı’nda bu yıl yıl daha çok Batı ittifakının zayıflamasının sonuçları tartışılacak
Dün başlayan ve 16 Şubat’a kadar sürecek 56. Münih Güvenlik Konferansı’na 40’tan fazla ülkenin devlet ve hükümet başkanları, dışişleri ve savunma bakanları katılıyor.

Batıyı bir arada tutmak

Ekonomi dünyasının temsilcileri ve uluslararası kuruluşlar da zirvenin katılımcıları arasında yer alırken, konferansın ana gündeminin “Batısızlık” olduğu belirtildi.

Daha önceki konferanslarda olduğu gibi Rusya ve İran temsilcilerinin ne diyeceği merakla bekleniyor.

İran’ın önemli generallerinden Kasım Süleymani’nin öldürülmesinden sonra İran temsilcileri ile ABD temsilcilerinin ilk kez aynı salonda bulunması nedeniyle tansiyonun yükselebileceği ifade ediliyor.

ABD adına Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakanı Mark Esper, Enerji Bakanı Dan Brouillette konferansa katılacak.

Ayrıca ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi de davet edilenler arasında. Knferansta Türkiye’yi Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X