Bayraktar: ‘Gün birlik olma günüdür’

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Gün birlik olma günüdür. Birlik, beraberliğimize, ülke bütünlüğümüze zarar verici her türlü girişimlerden özenle kaçınmalıyız” ifadelerini kullandı.

Bayraktar: ‘Gün birlik olma günüdür’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, son dönemde güvenlik kuvvetlerine yönelik saldırıların çok sayıda şehit ve yaralı verilmesine neden olduğunu belirterek, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, bu süreçte Türkiye’nin bütün kurum ve kuruluşlarına, siyasi partilere, basına, vatandaşlara önemli görevler düştüğünü kaydetti.

“Hukuk düzeni içinde hareket etmek, birbirimize zarar vermemek, kamu güvenliği ve düzenini sekteye uğratmamak en başta gelen görevimizdir” görüşüne yer veren Bayraktar, şöyle devam etti:

“Gün birlik olma günüdür. Birlik, beraberliğimize, ülke bütünlüğümüze zarar verici her türlü girişimden özenle kaçınmalıyız. Bin yıllık kardeşliği kesinlikle korunmalıyız. Hepimiz aynı gemideyiz. Ülkemiz zayıflarsa bunun bedelini hepimiz öderiz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan istikrarsızlıkların, iç karışıklıkların nelere mal olduğunu hep beraber görüyoruz.”

Birliği koruyarak terör örgütünün ve bazı dış güçlerin hedeflerine ulaşmasına engel olunması gerektiğine işaret eden Bayraktar, “İnsanlarımıza zarar verecek, kaos yaratacak sokak eylemlerinden kaçınalım. Kardeşliğimizi bozacak, birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlara ve provokasyonlara izin vermeyelim. Başta basın olmak üzere, kurumlarımızı, kuruluşlarımızı, siyasi partilerimizi, iş yerlerimizi hedef almayalım” değerlendirmesinde bulundu.

20 bin akaryakıt istasyonuna bayrak asılması

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş da artan terör olayları üzerine, birlik, beraberlik ve sağduyu çağrısında bulunarak, son dönemde artan terör faaliyetlerini şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti.

Başta Dağlıca ve Iğdır olmak üzere yaşanan hain saldırıların herkesi derinden sarstığına işaret eden Okumuş, “Yaşadığımız olaylar nedeniyle hepimizin yüreği yanıyor. Ancak bu durum, ülkemizin bütünlüğüne, birlik ve beraberliğimize en ufak bir gölge düşürmemeli. Terörün sona ermesi için toplumun tüm kesimlerini birlik ve beraberlik içinde sağduyulu davranmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Okumuş, PÜİS olarak Türkiye genelinde bulunan 20 bin akaryakıt ve otogaz istasyonuna Türk bayrağı asılması konusunda gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

Başkent minibüslerine Türk bayraklı afiş

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani de başta Iğdır ve Dağlıca olmak üzere çeşitli şehirlerde yaşanan ve milleti derinden sarsan terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti.

Terörün, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu belirten Gani, teröre karşı tek vücut olunması gerektiğini vurguladı. Gani, başkentteki minibüslere, Bilkent Taksi Durağı Başkanı Sedat Öztürk de araç ve duraklara üzerine Türk bayrağı olan ve “terörü lanetliyoruz” yazılı afiş astıklarını bildirdi.

SS Ümitköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Hasbioğlu ise acının ülkesi, dili, dini ve ırkı olmadığını belirterek, “Bölge halkı incitilmeden terör sonlanıncaya kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” görüşüne yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X