Bayram öncesi bir yangın daha!

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Saatler süren çalışmaların ardından yangın, kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Bayram öncesi bir yangın daha!

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Selimiye Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 5 helipkopterle havadan, 20 arazöz ve itfaiye aracıyla karadan müdahale edilen yangınla ilgili konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın yaptığı açıklamada, “İlçemizin Yeniköy, Selimiye ve Fethiye kırsal mahallerinin arasındaki bulunan ormanda, yaklaşık 100 hektarlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yangında can ve mal kaybı bulunmamakta, en büyük tesellimiz ancak memleketimizin ciğerleri yandı. Şu an yangının çıkış noktasıyla ilgili henüz bilgimiz yok, yangının çıkış nedenini araştıracağız” dedi.

Yangınla ilgili Bursa Valiliğinden açıklama yapıldı. 

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, Yenişehir ilçesi Fethiye ve Selimiye mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanda bugün saat 15.30 civarında çıkan yangına, 5 helikopter, yeterli sayıda araç, gereç ve personel ile müdahale edildiği belirtildi.

Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların katılımıyla yoğun ve etkili bir şekilde çalışmaların sürdüğü aktarılan açıklamada, “Yangın kontrol altına alınarak,  yerleşim yerlerini tehdit etmemektedir. Yangının çıkış sebebi çok yönlü olarak araştırılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı. 

yangin-002.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X