Bayram tatilinde ‘kredi’ uyarısı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicileri 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde kredi kullanarak bütçelerini zorlamamaları konusunda uyardı.

Bayram tatilinde ‘kredi’ uyarısı

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bankaların kendi kar ve menfaatleri için vermeye çalıştığını belirttiği kredilerin, özel günlerde “tavan” yaptığını söyledi.

 

Kurban Bayramı öncesinde tatil ve alışveriş masraflarının en yüksek seviyeye çıktığını dile getiren Şahin, ”Bankalar kısa süreli ilişkileri sevmedikleri için uzun vadeli kredi yarışına girerler bu zamanlarda. Bu zamanlar bizim için çok kısa bir an, banka için aylar, hatta yıllar sürebilecek ilişkinin başlangıcıdır. 9 günlük bayram tatilinde rahat edeceğiz diye bankalarla 12 aydan başlayan ilişkiler başlatıyoruz. Buna dikkat etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

 

“Bizi reklamlar ve kampanyalar değil, ihtiyaçlarımız yönlendirmelidir”

 

Şahin, tüketicilerin reklamların cazibesine kapılarak, geri ödemeyi kendileri yapmayacakmış gibi bir düşünceye kapıldıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

 

”Krediyi verecek olan banka ama geri ödemeyi yapacak olan da tüketicilerdir. Kimseye düşük gelirli olmadığımızı ispatlamak gibi bir zorunluluğumuz yok. Kurban Bayramı’nın değişmeyen muhabbeti, ‘bizim kurbandan 30 kilo et çıktı, ya senin?’ sorularının son bulması lazım. Banka ve turizm firmalarının kampanyalarının en kısa tarifi ‘aslında birbirimizden farkımız’ yoktur. Bizi reklamlar ve kampanyalar değil, ihtiyaçlarımız yönlendirmelidir.”

 

Şahin, insanların her zaman ayağını yorganına göre uzatması gerektiği vurguladı.

 

Bayram alışverişinin son güne bırakılmaması gerektiğini belirten Şahin, ”Alışverişi son güne bırakmamaya özen göstermeliyiz. Kalabalıkta yapılan alışverişlerde hata yapma ihtimalimiz fazladır. Araştırmak için fazla vakit de olmadığından pişmanlıkla sonuçlanacak bir alışveriş olabilir.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X