Bayram tatilinin ilk gün bilançosu: 7 ölü, 35 yaralı

Bayram tatilinin ilk günü, yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarında 7 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Bayram tatilinin ilk gün bilançosu: 7 ölü, 35 yaralı

Kurban Bayramı tatilinin ilk günü, yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarında 7 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasıyla 9 güne çıkan bayram tatilinin ilk günü, çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Son 24 saatte yaşanan kazalarda 7 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

İzmir’de otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 ölü, 4 yaralı

İzmir’de, Aydın-İzmir otoyolu Torbalı Kavşağı yakınlarında A.Ö. idaresindeki 35 RF 525 plakalı kamyonet, akrabalarının düğününden dönen Mustafa Filipbe’nin kullandığı 35 AR 1244 plakalı otomobile çarptı.

Çarpmanın etkisiyle kamyonet otomobili önüne alarak yaklaşık 50 metre sürükledi.

Kazada, otomobilde bulunan Duygu Filipbe (26), Efra Şarlaklar (39) ve Bilal Şarlaklar (11) araçta sıkışarak olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü ile Eyüp Doğukan Filipbe (7), Berke Filipbe ve İlknur Şarlaklar (17) yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince İzmir’deki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Ege Üniversitesi’ne kaldırılan Eyüp Doğukan Filipbe’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Aydın’daki akrabalarının düğününden geldiği öğrenilen iki ailenin yakınları, olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Kaza nedeniyle otoyoldaki trafik akışı yaklaşık 1 saat tek şeritten sağlandı.

Kırıkkale’de iki otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Kırıkkale-Ankara karayolu Yeni Sanayi Kavşağı’nda, Alican Öztürk (22) idaresindeki 71 DP 567 plakalı otomobil ile sürücüsü belirlenemeyen 71 DF 856 plakalı otomobil çarpıştı.

Kazada, sürücüsü belirlenemeyen araçta bulunan Hüseyin Aktuğ (25) ve Cemil Koçoğlu, olay yerinde hayatını kaybetti.

Aktuğ ve Koçoğlu’nun cesetleri, sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı.

Yaralanan sürücü Öztürk ve aynı otomobildeki Celal Kaplan (21) ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kastamonu’da otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde, Ayhan Özsoy’un kullandığı 34 PVJ 88 plakalı otomobil, Asarkaya tüneli mevkisinde aydınlatma direğine çarptı.

Kazada yaralananlardan sürücü Ayhan Özsoy, ambulansla hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Yaralılar Şeref, Zeynep (34), Nurcan (36), Sevim (41) ve Barış Özsoy (7) ise Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Öte yandan, Özsoy ailesi fertlerinin Kurban Bayramı tatili için İstanbul’dan Şenpazar ilçesine geldiği, kaza yerinden ilçe merkezine ise yaklaşık 15 kilometre kaldığı öğrenildi.

Eskişehir’de 1 ölü, 1 yaralı

Eskişehir’de, Fikret Bayman (69) idaresindeki 10 E 8503 plakalı balık yüklü kamyonet, Eskişehir-Ankara karayolunun 2. kilometresinde Ebilfez Baktemen’in kullandığı 76 DE 844 plakalı tırla çarpıştı.

Kazada, kamyonette bulunan sürücünün eşi Selime Bayman (58), olay yerinde yaşamını yitirdi. Bayman’ın araçta sıkışan cesedi, itfaiye ekiplerince çıkarıldı.

Ağır yaralanan sürücü Fikret Bayman, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kayseri’de 7 yaralı

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde Ali Rıza Benli yönetimindeki 38 DH 776 plakalı otomobil, Tomarza Yaşar Karayel Devlet Hastanesi önünde Şemsi Çarkıt idaresindeki 42 DG 171 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada, sürücüler ile Zekiye Türkarslan, Şerife, Seher ve Zehra Yılmaz ile Muhammet Kuş yaralandı. Tomarza Yaşar Karayel Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Edirne’de 6 yaralı

Edirne’nin Keşan ilçesinde, Kemal İrim (44) yönetimindeki 34 AP 2150 plakalı otomobil, Mustafa Bilican (69) idaresindeki yabancı plakalı otomobille Keşan Uzunköprü karayolunun 1. kilometresinde çarpıştı.

Kazada yaralanan sürücüler İrim ve Bilican ile Mürvet (78) Gönül (33), Perim (5) ve Serinaz İrim (62), Keşan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yozgat’ta 5 yaralı

Yozgat’ta, Murat Selvi idaresindeki tuğla yüklü 66 AS 201 plakalı kamyon, E-88 karayolu Yozgat şehir merkezi terminal kavşağına yaklaştığı sırada freni boşaldı.

Kamyon, trafik ışıklarında bekleyen 58 ZC 971 plakalı tıra, 42 AEZ 95, 66 LY 583, 66 AH 173 ve plakası öğrenilemeyen otomobillere çarptıktan bir süre sonra durabildi.

Kazada hafif yaralanan 5 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince Yozgat’taki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Samsun’da 3 yaralı

Samsun’un Havza ilçesi Vezirköprü Caddesi’nde Şafak Akar (25) idaresindeki plakası olmayan motosiklet, karşı yönden gelen Erol Özkan’ın (51) kullandığı 55 H 0733 plakalı traktör ile çarpıştı.

Devrilen motosikletin sürücüsü Akar ile yanında bulunan Niyazi Saat (21) yaralandı. 112 Acil Servis ekibince Havza Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar, daha sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Vezirköprü ilçesinde de Vezirköprü-Durağan karayolunda Burak Tosunoğlu (27) yönetimindeki 37 AT 779 plakalı sebze yüklü kamyon, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı.

Tosunoğlu, ambulansla Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bilecik’te 1’i çocuk 2 yaralı

Bilecik’te, Yener Yalçın yönetimindeki 11 ER 416 plakalı otomobil, Atatürk Bulvarı’nda Ümit Ş. idaresindeki 06 DS 1676 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada yaralanan Ümit Ş. ve oğlu Bilal Ş, 112 Acil Servis ekiplerince Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X