Bayrama Sayılı Günler Kala Çarşı Esnafı Mutsuz

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde esnaf, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala müşteri bulamamaktan yakınıyor. Merkeze bağlı tarihi Sur ilçesinde…

Bayrama Sayılı Günler Kala Çarşı Esnafı Mutsuz

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde esnaf, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala müşteri bulamamaktan yakınıyor. Merkeze bağlı tarihi Sur ilçesinde her bayram olduğu gibi bu bayramda tezgahlarını hazırlayan esnaf, bu kez mutsuz. İlçede son iki hafta içerisinde 2 defa sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ve çatışma ortamı vatandaşı korkuttu. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala esnaf, tüm hazırlıklarını tamamladı. Ancak, ilçede tezgahlar ve dükkanlar boş kaldı. Birçok vatandaşın yaşanan terör olaylarından korktuğu ve bayram hazırlığı yapmadığı belirtildi. Bayram için tezgah kuran vatandaşlardan Ali Ercan, her zaman bayramın kendilerine umut olduğunu ancak bu bayramı buruk geçireceklerini dile getirdi. Ercan, “Biz hazırlık yaptık. Bayram için tezgah açtık. Yeni yeni ürünler ve kıyafetler getirdik. Ancak hepsi raflarda ve tezgahta duruyor” dedi. Bayram hazırlığı yapan esnafın tezgah önündeki bekleyişi sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X