Bayramda 11 milyar lira ciro bekleniyor

Çarşı pazarda bayram hareketliliği başladı. Esnafın bayram öncesi alışverişten beklentisi büyük. TESK Başkanı Palöndeken, ”Toplamda 10-11 milyar liralık ekonomik büyüklüğe ulaşılacağı düşünülüyor” dedi. 

Bayramda 11 milyar lira ciro bekleniyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 300’ü aşkın sektörün Ramazan Bayramı’na hazır olduğunu, bayram cirosunun bu yıl 10-11 milyar liraya çıkacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, bayram hareketliliğinin başladığını ve 300’ü aşkın sektörde esnafın da hazırlıklarını tamamladığını aktardı.

Bayramda şekerleme tatlı sektöründe 1,5 milyar liranın üzerinde, giyim sektöründe ise 7-8 milyar liralık ciro öngördüklerine işaret eden Palandöken, ayrıca 200 bini aşkın vatandaşın memleketlerine tatile gideceğini tahmin ettiklerini ifade etti. Palandöken, ”Ramazan Bayramı’nda toplamda 10-11 milyar liralık ekonomik büyüklüğe ulaşılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

KORSAN SATICIYA DİKKAT

Palandöken, korsan satıcılara karşı uyarıda bulunarak, şunları kaydetti: ”Alışverişin yoğunlaştığı her dönemde olduğu gibi yine merdiven altı sahte ürünler satan tatlıcı, baklavacılar ve fason giysi satanlar olacaktır. Vatandaşımızın daha ucuz olsun diye onları tercih etmemesi gerekiyor. Son dönemdeki dalgalanmalar, dolar ve kur artışı fiyatlara mecburen yansıyor. Fiyatlar ne kadar artarsa artsın, esnafımızda her keseye uygun ve her çeşit giyim, gıda ürünü var. Hem esnafın emeğini hem vatandaşın sağlığını çalan merdiven altı satıcılara karşı uyanık olunmalı.”

ARİFE GÜNÜ KARTLA REKOR ÖNGÖRÜLÜYOR

Ramazan Bayramı hazırlığı ve okulların kapanmasının ardından başlayan yaz tatili alışverişine cevap veren perakende sektörü, bu yıl 14 Haziran Perşembe gününe denk gelen arife günü 2,3 milyar TL’lik kartlı alışveriş rekoru bekliyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, ”Geçen yıl Ramazan Bayramı’nın arife günü olan 24 Haziran’da yaklaşık 1,8 milyar TL ile kartlı alışveriş rekoru kırıldı. Bu yıl arife günü, söz konusu rakamın yüzde 25 artışla 2,3 milyar TL olması öngörülüyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2017’de arifeyi de kapsayan 4 günlük bayram döneminde ise kartlarla 4,1 milyar TL’lik ödeme gerçekleştirildi. Arife gününe denk gelen 14 Haziran Perşembe günü kartlı alışverişte yeni bir rekor bizim için sürpriz olmayacak” diye konuştu.
 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X