Bayramda 600 bin kişi yollarda olacak

Bayram tatili kısa olmasına rağmen yaklaşık 600 bin kişinin seyahat edeceğini vurgulayan sektör temsilcileri, bayramda 500 milyon lira civarında ciro beklendiğine işaret ettiler.

Bayramda 600 bin kişi yollarda olacak

Okulların kapanmasının ardından Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar için hazırlıklarını tamamlayan turizmciler, ciddi anlamda yoğunluk yaşanmasını bekliyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bu sene yurt dışından turizmcileri son derece mutlu eden bir talebin olduğunu belirterek, bu talebin çok hızlı şekilde geliştiğini söyledi.

2018 yılının turizm açısından daha iyi bir yıl olmasının beklendiğine işaret eden Ayık, ‘’Bayramda, özellikle Antalya için otellerin doluluk oranları yüzde 100’lere ulaşmış durumda. Türkiye’nin her yönünden çok ciddi bir hareketin olmasını bekliyoruz” dedi.

Tatil süresi kısa olmasına rağmen yaklaşık 550-600 bin kişinin seyahat etmesini beklediklerine vurgu yapan Ayık, başta Antalya olmak üzere, Bodrum ve Çeşme’nin en çok talep edilen destinasyonlar olduğunu kaydetti.

Osman Ayık, ‘’Yurt dışına olan taleplerin düşüşü, yurt içi taleplerini artırdı. Ancak yurt dışı tercihlerine baktığımız zaman özellikle İtalya başta olmak üzere Orta Avrupa başkentlerine ve Yunanistan’a ilgi büyük” diye konuştu.

150 LİRADAN BAŞLIYOR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, bu yılki Ramazan Bayramı tatilinin kısa olacağını ancak bayram dönemi talebinde geçen yıla oranla yüzde 15-20 civarında artış yaşandığını dile getirdi.

Geçen yıl Ramazan Bayramı döneminde seyahat acentaları ile 250 bin kişinin tatile çıktığını hatırlatan Bağlıkaya, ‘’Bu yıl ise yaklaşık 300 bin kişinin seyahat acentaları aracılığıyla bayram tatiline çıkacağını öngörüyoruz.

Bu dönem için turlarda kişi başı gecelik ortalama fiyat 150 liradan başlayıp bin 500 liraya varan bir aralıkta değişiyor. Turizm sektöründe bayram tatili nedeniyle oluşacak cironun 500 milyon lira civarında olmasını bekliyoruz” dedi.

ERKEN REZERVASYONA İLGİ BÜYÜK

Vatandaşların daha uygun fiyatlarla tatil yapmasına olanak sağlayan erken rezervasyon kampanyasının yıllar içinde önemli bir bilinç oluşturduğuna dikkati çeken Bağlıkaya, bu yıl yaklaşık 7 milyon vatandaşın erken rezervasyon kapsamında tatil yapacağını ifade etti.

Muhafazakar vatandaşların tercihi ettiği otelleri de seçenek olarak sunan çok sayıda üye acentalarının bulunduğunu anlatan Bağlıkaya, şöyle devam etti: ‘’Geçmiş yıllara kıyasla muhafazakar kesimin tatil talebinde artış gözleniyor. Bu talebi karşılamak için de yeni otel yatırımları yapılıyor.”

KIYI OTELLERİ % 100 DOLU

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, turizmde 2017’de başlayan büyüme trendinin devam ettiğini, turist sayılarının son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Turizmde referans yıllarının 2014 olduğuna işaret eden Yağcı, geçen yıl canlanan Rusya pazarında büyümenin sürdüğünü, bunun yanında Avrupa pazarlarında da çift haneli büyümelerin gerçekleştiğini vurguladı. Haziran ayında özellikle kıyı bölgelerine hem iç pazardan hem de dış pazarda çok ciddi bir talep söz konusu olduğunu belirten Yağcı, ‘’Son 2 yılda olmayan bir yabancı turist talebiyle karşı karşıyayız.

Şimdiden haziran doluluklarımız yüzde 90-95 seviyesinde. Ramazan Bayramı döneminde de kıyı bölgelerindeki tüm otellerimizin yüzde 100 doluluğa ulaşacağını şimdiden söyleyebiliriz” diye konuştu.

TEMMUZDA HIZLANACAK

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır da, kısa dönemli bayram tatillerinin özellikle Marmara Bölgesine yakın tatil yerlerine talebi artıracağını anlattı. Söz konusu dönemde hafta sonu turizminin çok daha hareketli olacağının altını çizen Bayındır, döviz kurunun yüksek seyretmesinin yurt dışına çıkışları bir miktar etkilediğini belirtti.

Bayındır, ‘’O nedenle yerli turizm hareketinde İstanbul’dan Anadolu illerine, Akdeniz ve Ege sahillerine ağırlıklı talep dikkati çekiyor. Yerli turist açısından asıl hızlanmanın temmuz ayının ikinci haftasından itibaren başlamasını beliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X