Bayramda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? 9 günlük bayram tatiline çıkan vatandaşların en büyük merakı bu tatil süresi boyunca havanın nasıl olacağı? İşte cevabı…

Bayramda hava nasıl olacak?

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklendiğini, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 21 Eylül pazartesi gününden itibaren yurdun iç ve batı bölgelerinde 3 ila 6 derece azalacağının tahmin edildiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Eroğlu’nun Kurban Bayramı için meteorolojik değerlendirmede bulunduğu belirtildi.

Buna göre, Bakan Eroğlu, arife günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini vurguladı. Eroğlu, “Yağışların Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale, Edirne çevreleri ve Isparta’nın güneyi ile Burdur’un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklendiğine dikkati çeken Eroğlu, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazartesi gününden itibaren yurdun iç ve batı bölgelerinde 3 ila 6 derece azalacağının tahmin edildiğini belirtti.

Bayramın birinci günü Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğine işaret eden Eroğlu, “Bayramın ikinci günü Marmara’nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, bayramın üç ve dördüncü günleri, Marmara’nın doğusu İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel sağanak yağışlar meydana gelebileceğini bildirdi.

Vatandaşların bayramını da kutlayan Eroğlu, “Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik eder, bütün insanlığa mutluluk getirmesi temennisi ile selam ve sevgilerimi sunarım” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X